علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
بخش :  
علوم انسانی و علوم اجتماعی در افق 2020 اروپا
۲۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۵۲

اتحادیه اروپا همچنان به تعهد خود در خصوص تعمیق جایگاه علوم انسانی و علوم اجتماعی در آینده اروپا پایبند می باشد. در همین راستا کارگروه فدراسیون آکادمی های علوم انسانی و علوم اجتماعی اروپا نقشه راه بکارگیری علوم انسانی و علوم اجتماعی در افق ۲۰۲۰ را ارائه کرده است.

 
فقه حكومتي، بیانگر احکام نظام ولایت و تولی اجتماعی
۲۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۲۲

گزارش جلسه هشتم «درس خارج مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری

فقه حکومتی در یک تعریف اجمالی بیان احکام «نظام ولایت و تولی اجتماعی» است؛ یعنی احکام نظام سرپرستی اجتماعی و تولی اجتماعی است. در این رویکرد خود حکومت حکم اولی اسلام است.

 
تاريخ معاصر ما عمدتا توسط طرفداران مدرنيته با چینش سکولار نوشته شده است
۱۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۰۷

استاد میرباقری در در مراسم بزرگداشت مرحوم منذر؛

متأسفانه تاريخ معاصر ما عمدتا توسط طرفداران مدرنيته نوشته شده است كه آنان نيز چينشی سكولار دارند و به همين جهت هميشه منتقد رفتارهای علمای ما بوده‌اند؛ افرادی چون مرحوم منذر سعی می‌كردند مسير روشن حركت علمای دين را به شكل دقيق و علمی بيان كنند و در مقابل اين جريان ايستادند.

 
بررسي رويکرد حضرت امام (ره) در تعريف فقه حکومتي
۹ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۸

گزارش تفصیلی جلسه ششم درس خارج مبانی فقه حکومتی

ششمین جلسه درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، چهارشنبه شب(بعد از نماز مغرب و عشاء)؛ دوم اسفند ماه و با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه در مسجد خاتم الانبیای شهرک پردیسان برگزار گردید.

 
جایگاه «مکتب» در فقه نظام سازی شهید صدر (ره)
۲۴ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۴۶

گزارش جلسه چهارم درس خارج مبانی فقه حکومتی[۱]

دو عنصر اساسی در نظریه شهید صدر (ره) وجود دارد که نظریه ایشان را با بقیه نظریه ها متفاوت کرده است؛ عنصر اول، «منطقه الفراغ» و عنصر دوم، مسئله «مکتب» است.

 
انتشار مجدد کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات
۱۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۳

کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات، پژوهشی است در راستای بیداری و هدایت جامعۀ دین­مدار به سوی پی­ ریزی محیط اجتماعی خود براساس آموزه­ های اسلامی

 
بررسي رويکرد «فقه نظام سازی» در فقه حکومتي
۱۷ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۵۴

گزارش جلسه سوم درس خارج مباني فقه حکومتي[1]، استاد میرباقری:

رویکرد حکومتی به فقه، به این معنا قابل دفاع است که در استنباط حکم شرعی، اصل «کارآمدی» در جهت اقتدار اسلام مورد لحاظ قرار گیرد.

 
گزیده ای صوتی از سخنان استاد میرباقری پیرامون «حلــم»
۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۰۷

پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، گزیده ای صوتی ازسخنان استــاد میــرباقری پیرامون موضوع «حلم» را منتشر کرده است.

 
«سفر به دنیای اسلام» آغاز شد
۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۳۱

موقوفه ملی علوم انسانی آمریکا:

ایالات متحده امریکا کماکان در شوک حاصل از غافلگیری بیداری اسلامی در دنیای اسلام به سر می برد. لذا بدنبال تکمیل اطلاعات جاسوسی خود از دنیای اسلام جهت جلوگیری از تکرار این غافلگیریها در آینده و کنترل این انقلابها و جلوگیری از توسعه آنهاست.

 
استفاده از ابزارهاو دانش های  پشتیبان مانند هنر برای رسیدن به یک سبک زندگی اسلامی ضروری است
۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۱۳

استاد میرباقری در المپیاد بین‌المللی قرآن و حدیث:

هیچگاه دانش مدرن، تکنولوژی مدرن و هنر مدرن در خدمت فرهنگ اسلام و ایدئولوژی اسلامی برای ایجاد یک سبک زندگی اسلامی قرار نمی‌گیرند.

 
تعاريف و رويکردهای رايج نسبت به فقه حکومتي
۵ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۱

جلسه دوم درس خارج «مباني فقه حکومتي» استاد میرباقری برگزار گردید

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم جلسه دوم درس خارج «مبانی فقه حکومتي» با موضوع بررسي تعاريف و رويکردهای رايج در فقه حکومتي، در تاريخ چهارم بهمن ماه در مسجد خاتم الانبياء پرديسان قم برگزار شد. حجت الاسلام والمسلمين سيد محمّدمهدي ميرباقري در اين جلسه، ابتدا به تعريف دو ...

 
وضعیت نظام علمی، فناوری و نوآوری در مصر
۲۵ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۷

انجمن سلطنتی بریتانیا منتشر کرد:

این اقدام بریتانیا و اقدامات مشابه جهان غرب بیانگر بیدار باش دشمنان اسلام در مقابل جهان اسلام می باشد.

 
مراسم شهادت حضرت امام رضا(ع) در دفتر رهبر معظم انقلاب درقم برگزار شد
۲۳ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۱

هیچ علمی خارج از دایره معصومین نیست، باید برای رسیدن به علم بندگی کرد و هرکس خارج از دایره به کسی برای علم دست دراز کند از علم معصومین محروم خواهد شد.

 
پژوهشنامه تحلیل و بررسی «سیاست علمی بین الملل»
۱۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۱۸

منتشر گردید:

پژوهشنامه «سیاست علمی بین الملل» شامل مجموعه رصد های بین الملل فرهنگستان علوم اسلامی قم در حوزه رصد جبهه علمی فرهنگی غرب و در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی می باشد. هدف از انجام این کار رصد تحولات و تحرکات تمدن غرب در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی و شناسایی گراهای جبهه علمی غرب می باشد.

 
حوزه‌های علمیه  باید نقش اصلی را در تمدن‌سازی ایفاء کنند
۱۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۵۹

حجت الاسلام دکتر عبدالعلی رضایی

تا نظام‌سازی در دستگاه معرفتی صورت نگیرد امکان تمدن‌سازی وجود ندارد. و حوزه‌ علمیه وظیفه این تحول در دستگاه معرفتی و تحول در عقلانیت را بر عهده دارد.

 
کلمات فلاسفه اشراق بيانگر گرايش به توحيد در عرصه فلسفه است
۱۰ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۱

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر حسینیان

حكمت اشراق به‌معنای گشایش ابواب جديد معرفتی از زاويه‌ی روش‌شناسی معرفت است كه می‌تواند مشاهدات عرفانی را با نگرشی فلسفی معرفی كرده و با تعميم قواعد برهان از اصول متعارف ارسطويی، اشراقيات را به مسند قاعده مندی كشيده و از اسارت ذوق به ميدان تفاهم اجتماعی ارتقاء بخشد.

 
پیشینه فعالیت های پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی در موضوع «فقه حکومتی»
۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۵۵

حجت الاسلام یحیی عبداللهی؛پژوهشگر فرهنگستان علوم اسلامی

اصلی ترین دغدغه مرحوم سید منیرالدین حسینی در طول بیش از دو دهه پژوهش در «فقه حکومتی» را می توان «تکامل روش تحقیق» بر محور سه رکن «تعبد به دین»، «قاعده مندی» و «کارآمدی و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی» دانست.

 
غرب تلاش می کند شکاف ایدئولوژیک در دنیای اسلام را به یک درگیری درون تمدنی در دنیای اسلام برساند
۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۲۱

گفتاری از استاد میرباقری به مناسبت حماسه 9 دی:

در یک نگاه کلان، سه قرائت « سکولاریست‌ها»،«طرفداران مدرنیته‌ي اسلامی » و «طرفداران تمدن اسلامی» از اسلام در بین مسلمان‌ها وجود دارد که این سه تفکر در نگرش به اسلام، در نگرش به غرب، در تحلیل انقلاب اسلامی، در تحلیل دشمنان انقلاب اسلامی و در تقابل‌هایی که با انقلاب اسلامی وجود دارد، با هم تفاوت دارند.

 
تکنولوژی و تأثیر آن بر سبک زندگی
۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۲۷

مهندس محمدحسن علیپور

رهبری نظام های اجتماعی است که جهت دهی تکنولوژی را مشخص می کند. تکنولوژی بی جهت نیست و ما نمی توانیم جلوی اندیشه ورزی را بگیریم اما می توانیم با مفروظاتی که در نظام های اجتماعی می گذاریم و مفروظاتی که در پرورش آدم ها به کار می گیریم تکنولوژی را جهت دهی کرده و به سمت بسیار سودمندتر ببریم.

 
آغاز درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری
۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۱

«تعریف، ضرورت و پیشینه» فقه حکومتی، بیان صورت مسأله های مبانی فقه حکومتی، طرح و بررسی نظریه ها و رویکردهای مختلف در باب فقه حکومتی و طرح و اثبات نظریه مختار از جمله مباحث این سلسله جلسات می باشد.