علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 387
منتشر گردید:
پژوهشنامه تحلیل و بررسی «سیاست علمی بین الملل»
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۱۸
 
پژوهشنامه «سیاست علمی بین الملل» شامل مجموعه رصد های بین الملل فرهنگستان علوم اسلامی قم در حوزه رصد جبهه علمی فرهنگی غرب و در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی می باشد. هدف از انجام این کار رصد تحولات و تحرکات تمدن غرب در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی و شناسایی گراهای جبهه علمی غرب می باشد.
 
«علوم انسانی و اجتماعی، علوم تمدن سازند. این یک شعار نیست، حقیقتی است که هم در تجربه تمدن شکوهمند اسلامی (قرن ۴و ۵و قرن ۸و۹) به اثبات رسید و هم در تمدن جدید مغرب زمین، مشاهده شد. ضعف بنیه، سرد مزاجی و غفلت تاریخی معاصر ما نسبت به علوم انسانی نیز دقیقا به همین معنا، ناشی از انفعال تمدنی و سردرگمی ما در نحوه نسبت و تعامل به تمدن جدید مغرب زمین بوده است، لذا ما به این دلیل به علوم انسانی روی خوش نشان نداده ایم، که دنبال بقا، حیات و تجدید تمدنی بوده ایم. تجدد ما تجددی ظلی و نه ملی و تعامل ما، انفعالی و نه فعال بوده است. به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی، جوانه های خود باوری و خودآگاهی در سرزمین ما رویید و تک شاخه ها و نهال های در حال زوال تفکر و فرهنگ،جان تازه یافت. نعمت دفاع مقدس، آزمون و پرده ویژه ای بود که به ملت ما و امت اسلام، نشان دهد می توان بر اساس اسلام و تمسک به قران و عترت از کیان یک انقلاب و تمدن دفاع و پایانی بود بر قصه پر غصه زوال و عقب نشینی ملت های مستعمره و به اصطلاح غریبان جهان سوم.»

متن فوق مقدمه پژوهشنامه تحلیل و بررسی سیاست علمی بین الملل شماره (۱)و(۲) می باشد که توسط پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با همکاری فرهنگستان علوم اسلامی قم و مرکز پژوهشی روش علوم و تحقیقات اسلامی منیر منتشر شد.

این پژوهشنامه شامل مجموعه رصد های بین الملل فرهنگستان علوم اسلامی قم در حوزه رصد جبهه علمی فرهنگی غرب و در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی می باشد. هدف از انجام این کار رصد تحولات و تحرکات تمدن غرب در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی و شناسایی گراهای جبهه علمی غرب می باشد.

مقام معظم رهبری در این زمینه می فرمایند:" اين‌كه ما بتوانيم طرح كلى دشمن را در مورد خودمان بدانيم، بخشى از توان دفاعى ماست؛ به اين مسأله توجه داشته باشيد. ندانستن اين‌كه دشمن چه در سر دارد و چه مى‌خواهد بكند، غفلتى است كه ممكن است ما را از امكان برخورد و دفاع محروم كند؛ ما بايد اين را كاملا بدانيم (۱۳۸۲/۰۲/۲۲)."

از جمله عناوین این پژوهشنامه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• سفر به دنیای مسلمانان
• علوم انسانی روابط بین الملل، امنیت ملی و رقابت جهانی
• بخش از سخرانی وزیر علوم بریتانیا در تبین جایگاه هنر و علوم انسانی و علوم اجتماعی در دانشگاه ها
• تقویت ساستگذاری های انرژی به وسیله علوم اجعماعی
• اقتصاد علوم انسانی
• اهمیت آموزش دمکراسی در جهان عرب
• اطلس دانش و نوآوری های جهان اسلام...


علاقه مندان می توانند برای تهیه این پژوهشنامه با شماره های ۰۲۵۱-۷۷۴۴۶۱۶ و ۷۷۳۵۴۵۱ تماس و یا به تارنماهای www.ketabroom.ir  و  www.pfmi.ir مراجعه نمایند.
Share/Save/Bookmark