علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
بخش :  
معرفی کتاب تحلیل ماهیت تکنولوژی
۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۶

آسیب‌شناسی علل بنیادی عقب افتادگی علمی و تکنولوژیکی جوامع اسلامی

این کتاب که از پنج فصل در ۴۲۰ صفحه تشکیل شده است، به آسیب‌شناسی علل بنیادی عقب‌افتادگی علمی و تکنولوژیکی جوامع اسلامی می‌پردازد. در این کتاب کوشش شده تا از یک سو به ترسیم تحلیلی لایه‌های پنهان و زیرین تکنولوژی پرداخته شود و از سوی دیگر با علت‌یابی، آسیب‌شناسی و تعیین کاستی‌های بنیادین اندیشه‌ای و تحقیقی ...

 
پیام تسلیت بمناسبت درگذشت دکتر احمد نجابت
۲۸ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۵

از سوی فرهنگستان علوم اسلامی؛

به دنبال درگذشت مرحوم جناب آقای دکتر احمد نجابت روابط عمومی فرهنگستان علوم اسلامی با انتشار پیامی، این ضایعه را به برادر ایشان دکتر حسین نجابت و همچنین خانواده محترم آن مرحوم تسلیت گفت.

 
نرم‌افزار «علم دینی» منتشر شد
۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۷

از مجموعه مباحث استاد میرباقری؛

نرم افزار علم دینی حدودا از ۴۰ ساعت صوت و ۴۰۰ صفحه متن به ضمیمه ۸ ساعت فیلم، ۱۵ کلیپ صوتی و ۵۰ قطعه عکس (در موضوع علم دینی از نگاه استاد سید محمدمهدی میرباقری) تشکیل شده است.

 
کتاب جستاری در مبانی نظری «ولایت فقیه» منتشر شد
۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۱

اثر استاد سید محمدمهدی میرباقری

کتاب «جستاری در مبانی نظری ولایت فقیه» تقریر درس خارج فقه حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میرباقری در سال های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ با موضوع «ولایت فقیه» است. این کتاب توسط حجت الاسلام یحیی عبداللهی تقریر گردیده و توسط نشر تمدن نوین اسلامی منتشر شده است.

 
رونمائی از صفحه شخصی اساتید فرهنگستان علوم اسلامی قم
۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۲

هم‌زمان با دهه ولایت؛

صفحه های شخصی اساتید با بهره‌مندی از تمام امکانات سرویس های تخصصی این پایگاه، علاوه بر انتشار مقالات، یادداشت‌ها و مصاحبه‌های علمی اساتید فرهنگستان علوم اسلامی، معرفی آثار و محصولات و همچنین اعلان برنامه‌ها و اخبار پیرامون فعالیت‌های اساتید این مجموعه را پوشش خواهد داد.

 
جزوۀ درس گفتار «مهندسی فرهنگی» منتشر شد
۶ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۱

از حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند؛

مدیریت فرهنگی مربوط به حوزۀ عمل و برنامه‌­ریزی است. مهندسی فرهنگی ارتباط حوزه‌­های مختلف با یکدیگر و تأثیر آنها بر یکدیگر را بررسی می­‌کند و مهندسی فرهنگ مبتنی بر جایگاه و اولویت­‌بندی مسائل است.

 
نگاهی بنیادین به نسبت اخلاق و فناوری اطلاعات
۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۴

اثر حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری؛

تاب «نگاهی بنیادین به نسبت اخلاق و فناوری اطلاعات» از حجت ‏الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم توسط نشر تمدن نوین اسلامی منتشر شد.

 
بررسی نظام فکری اسلام با محوریت بینش تمد‌نی
۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۵

استاد پیروزمند در هامبورگ:

گزارش ارائه استاد علیرضا پیروزمند عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم، در سلسله نشست‌های «نظام فکری اسلام با محوریت بینش تمدنی»در هامبورگ و سفر علمی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی به آلمان و هلند.

 
کتاب رابطه منطقی دین و علوم کاربردی منتشر شد
۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۰

اثر حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند؛

کتاب حاضر شامل سه رساله پیرامون سه موضوع به ظاهر مجزاست که «ضرورت حاکمیت معرفت دینی بر علوم کاربردی» را دنبال می کند و اثبات می نماید که «باید تمدنی بر مبنای ایمان به خدای متعال و محقق نمودن دستورات او بنا نهاد و مجموعه علوم کاربردی در ساختن چنین بنایی نقش ممتازی دارند.»

 
تغییر مکان فرهنگستان علوم اسلامی قم
۲۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۶

اطلاعیه مهم:

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان علوم اسلامی، مکان این مجموعه پژوهشی، به آدرس قم، میدان رسالت، خ رسالت،(حریم خط راه‌آهن به سمت یزدانشهر) کوچه ۲۹، پ۴۸۱ تغییر کرده است.

 
عاشورا، ابتلاي اعظم رسول خدا و تنها بستر موحّد براي دست يابي به عالي ترين مراتب توحيد
۱۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۳

استاد ميرباقري شب نهم محرم 1393

متن زیر چکیده اي تفصيلي از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمين ميرباقري، در نهمين شب عزاداري حسيني در دهه اول محرم الحرام 1393 است که به تاریخ 11 آبان ماه در مدرسه فيضه قم برگزار شده است. ايشان در اين جلسه با طرح اين سؤال كه «بالاترين مقامي كه يك موحد در سير توحيدي خود مي تواند به آن برسد چيست؟» به تبيين ...

 
تحليل «حجب ظلماني و مواجهه آن با جبهه نبي اكرم» در مقياس «تاريخي و اجتماعي»
۱۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۴

استاد ميرباقري شب هفتم محرم 1393

يشان در اين جلسه ضمن تفسير «حجب ظلماني» به «محيط ولايت اولياي باطل»، به بررسي «سه اقدام اساسي» و «سه لايه از حجاب تاريك و فتنه خيز اولياي كفر» پرداختند. «تغيير محور حب و بغض ها از مدار معصوم »، «بدل سازي در عرض پرچمداران جبهه نبي اكرم» و «نسخه نويسي در برابر نسخه شفا بخش اهل بيت عليهم السلام» سه اقدامي ...

 
«دفاع از امام و نصرت او» تنها بستر «دفاع از توحيد و نصرت خدا»؛ ويژگي ها و لوازم نصرت امام
۱۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۹

استاد ميرباقري شب پنجم محرم 1393

اگر ما دوست داریم که از یاران امام زمان علیه السلام باشیم باید این صفات یاران امام حسین علیه السلام را تحصیل کنیم. یکی از آن صفات، «نصرت خدای متعال» است. آن چنان كه در زیارت توضیح داده اند اين نصرت همان نصرت پیامبر اکرم و امیر المومنین و امام حسن و امام حسین علیهم السلام است.

 
گفتارهای عاشورائی/ دهه اول محرم 1393
۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۳

گزارش روزانه سخنرانی استادمیرباقری؛

صفحه ویژه گفتارهای عاشورائی به مناسبت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان در پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم به منظور پوشش مجموعه سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میرباقری راه اندازی گردید

 
اصل ولایت‌فقیه با تلاش علامه حسینی الهاشمی(ره) در قانون اساسی گنجانده شد
۱۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۰

دکتر رضائی در بازدید از فرهنگستان:

پس از پیروزی انقلاب اسلامی فیلسوف بزرگ «آیت‌الله حسینی الهاشمی (ره)» تلاش‌های بی وقفه‌ای در تدوین قانون اساسی، به ویژه وقتی که در پیش نویس اولیه آن قانون تقریبا خبری از محوریت «اصل مترقی ولایت فقیه» نبود، انجام داد و تلاش های ایشان موجب اجماع بزرگانی چون شهید بهشتی و دیگران در این باره شد و پیش نویس ...

 
نظام معقول
۲۵ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۱۴

در این کتاب به بررسی عقلایی نظریه ولایت مطلقه فقیه پرداخته‌ شده و از ابتدا وارد اثبات معقولیت ارکان نظریه نشده‌، بلکه نخست به تبیین معنای ولایت بر جامعه (موضوعاً) پرداخته‌، سپس ضرورت ولایت دینی بر جامعه را ثابت کرده و در نهایت به متن بحث وارد شده، تا بدین ترتیب مبانی اصول موضوعۀ کلام به درستی شکافته ...

 
کتاب نظریه بنیادین در مناسبات دین و فرهنگ؛ اثر علیرضا پیروزمند
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۴

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند در کتاب "نظریه بنیادین در مناسبات دین و فرهنگ" به واکاوی رابطه دو موضوع مهم و سرنوشت‏ ساز یعنی دین و در چهار فصل «دین شناسی»، «فرهنگ شناسی»، «نسبت دین و فرهنگ» و «سطح گستره فرهنگ» به تبیین مناسبات دین و فرهنگ می پردازد.

 
بحران ایدئولوژیک تمدن غرب عامل ایجاد بحران اقتصادی شده است
۳۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۴

انقلاب اسلامی و فصل جدید حیات جامعه اسلامی

انقلاب اسلامی بحران ایدئولوژیک برای تمدن غرب ایجاد کرد و جلوی پیشروی آن را گرفت و باعث ایجاد بحران اقتصادی برای آن‌ها شد و اگر ما بخواهیم برای پیشرفت از این ایدئولوژی شکست خورده استفاده کنیم، شکست می‌خوریم. الزام ما در حوزه اقتصاد، اقتصاد مقاومتی است که این به معنی تولید جدید از معیشت که بر مبنای ایدئولوژی ...

 
نشست تخصصی « امکان تحقق تکنولوژی دینی»
۱۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۹

با حضور عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی

عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم معتقد است که دستیابی به سطحی از تکنولوژی دینی و تمدن نوین اسلامی در پیش از ظهور ممکن است و اساساً این آرمان اصلی امام و رهبری و خط سیر انقلاب و جمهوری اسلامی است و همین اتفاق است که حجت را در مقیاس جهان بر دیگران تمام نموده و آنها را دعوت به زندگی دیگری که متفاوت ...

 
اندیشمندی در جستجوی شدن
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۳

محمد حسن جعفر زاده

مرحوم حسيني الهاشمی دريافت كه مي‌تواند ايده هاي خود را در راستاي چنين رهنمودي دنبال كند. خود مي‌گويد: «ما بعد از اينكه امام در اين باره هم راهگشايي كردند، احساس آزادي كرديم و به اين نتيجه رسيديم كه حالا ديگر نوبت ماست.»