علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
بخش :  
تحقق تمدن اسلامی و علم دينی؛ پيشران مطلوب در استحکام درونی نظام
۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۸

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضایی؛

در طراحی زیرساخت های مورد نیاز در تمدن سازی به عنوان پیشران مطلوب در استحکام درونی قدرت نظام نیاز به نظام‌سازی در حوزه مفاهیم و ساختارها، محصولات است و این نظام سازی بر پایه دین انجام می‌شود. نظام سازی بر اساس قرآن و دین، با فرآیند پنجگانه ای که رهبرانقلاب مطرح فرمودند درهم آمیخته است.

 
ضرورت تبیین«نسبت اخلاق و فن‌آوری اطلاعات» از نظرگاه «نزاع تمدنی»
۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۵

حجت‌الاسلام علی محمدی؛

انقلاب اسلامی از ناحیه توسعه فن‌آوری ها اطلاعاتی چه فرصت ها و تهدیداتی در پیش دارد؟ چه اقدامات متناسبی باید در سطوح مختلف انجام دهد تا بتواند در جهان متلاطم کنونی، شیب تحولات را مدیریت کرده و تکامل وجدان عمومی ملت ها را در جهت حاکمیت اسلام و تحقق واقعی ولایت حقّه الهیّه هدایت نماید؟

 
تاسیسی بودن زبان شارع لازمه اصول فقه احکام حکومتی
۱۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۷

حجت‌الاسلام علی میثمی تهرانی

پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم/ حجت‌الاسلام علی میثمی تهرانی، دانش پژوه فرهنگستان علوم اسلامی، در یادداشتی با عنوان «تاسیسی بودن زبان شارع لازمه اصول فقه احکام حکومتی» به نقد و نقض اجمالی نظریات اصلی مطرح در باب زبان شارع به طرح ابتدایی نظریه تاسیسی بودن زبان شارع پرداخته ...

 
تحوّل در ریاضیات لازمه تحوّل در علوم انسانی
۹ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۶

گزارش نخستین کرسی ترویجی نظریه پردازی؛

نخستین کرسی ترویجی ترویجی نظریه‌پردازی با موضوع «تحوّل در ریاضیات لازمه تحوّل در علوم انسانی» از سوی فرهنگستان علوم اسامی قم و با مشارکت دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی و نقد و مناظره در شورای عالی انقلاب فرهنگی، در قم برگزار گردید.

 
مهندسی تمدن اسلامی از منظر علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی
۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۲

حجت‌الاسلام دکتر مصطفی جمالی؛

در اندیشه تمدنی سید منیرالدین حسینی الهاشمی، تمدن بستر‌ساز ارتباط انسان با جامعه و طبیعت است و لازمه این ارتباط آن است که تمدن هم در نحوه تاثیر انسان و جامعه بر طبیعت و هم در نحوه تاثیر طبیعت بر انسان و جامعه حضور دارد. البته مناسبات و ابعاد حیات اجتماعی آن‌گاه وصف تمدنی پیدا می کنند که به پذیرش اجتماعی ...

 
حضور باشکوه در انتخابات، عزم راسخ ملت در دفاع از نظام
۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۹

بیانیه حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری پیرامون انتخابات:

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، منتخب مجلس خبرگان رهبری در استان البرز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: حضور باشکوه و مقتدرانه مردم در انتخابات ۷اسفند بار دیگر عزم راسخ ملت شریف ایران در دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی و ایستادگی در برابر استکبار جهانی را به نمایش گذاشت.

 
آينده نخبگانی جامعه در اختيار اندیشه استاد حسینی الهاشمی
۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۷

استاد سید محمدمهدی میرباقری؛

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری در سالگرد ارتحال آيت‌الله سيد منيرالدين حسينی الهاشمی: هر روزه عمق تفکر استاد حسینی بيشتر با اقبال اجتماعی مواجه است و حتی برای يک روز محجور نشده است. اِن‌شاء‌الله آينده نخبگانی در اختيار تفکر مرحوم استاد می‌باشد، و مسئولیت سنگین ما ایجاد بسترهای این تفکر در جامعه است.

 
جريان‌شناسی رويکردهای به علوم انسانی اسلامی در ايران
۱۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۴

حجت‌الاسلام والمسلمين پيروزمند؛

برای دستیابی به علوم انسانی مطلوب، ناگزیر از توجه به عوامل بیرونی در کنار عوامل داخلی هستیم. همچنان که تمرکز بر عوامل داخلی و نادیده انگاشتن عوامل خارجی راه به سوی علوم انسانی مطلوب نمی‌برد تمرکز صرف بر رویکرد مدیریتی و تأکید بر عوامل خارجی نیز، اسلامی سازی علوم انسانی را محقق نخواهد نمود.

 
راه هماهنگ‌سازی علوم بر محور معارف نقلی چیست؟
۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۷

گفتگو با حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری

هماهنگی بین منابع معرفت، به صورت قهری اتفاق نمی‌افتد، لذا برای اسلامیت علوم می‌بایست منظومه‌ای به هم پیوسته از معارف مختلف بر محور معارف نقلی تشکیل داد که این مسئله، نیازمند مقیَّد شدن معارف نقلی، عقلی و تجربی، در منزلت منطق و روش تحقیق است.

 
تمدن نوین اسلامی، نشانگر عمق حرکت انقلاب اسلامی
۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۰

عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی:

مساله تمدن اسلامی و افقی که انقلاب می خواست به آن برسد، در حال روشن شدن است و این عمق حرکت انقلاب اسلامی را نشان می دهد و تبیین می کند این جریان تنها در پی ایجاد حکومت اسلامی در مرزهای ملی خود نیست بلکه سخن از تحقق یک تمدن با همه لوازم تمدنی در عصر جدید است.

 
الگوی پیشرفت مقدمه تحقق تمدن نوین اسلامی
۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۲

حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند؛

اگر بخواهیم تمدن نوین اسلامی داشته باشیم، به الگو و نقشه راه همه نیاز داریم که به تعبیر رهبر فرزانه مان همان الگوی ایرانی و اسلامی پیشرفت است که به خصوص در دهه چهارم انقلاب اسلامی به عنوان دهه پیشرفت و عدالت نامیده شده و باید لزوماً مورد توجه جدی قرار گیرد.

 
تاريخ رويکرد به علوم انساني اسلامي
۱۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۱

حجت الاسلام و المسلمين حسينيان؛

مطالعه نحوه اسلامي سازي علوم انساني از جمله مباحث ضروري و حياتي است. پرداختن به اين عرصه از پيش از انقلاب اسلامي و اوايل آن احساس مي شد. پس از شکل گيري پايه هاي سياسي نظام اسلامي و تثبيت تحولاتي که در پي تغيير حاکميت در جامعه به وجود آمد مسئولين انقلاب اسلامي بيش از پيش به اين ضرورت پي بردند و آن را ...

 
بیانیه محکومیت اقدام آل‌سعود در به شهادت رساندن آیت‌الله النمر
۱۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۹

از سوی فرهنگستان علوم اسلامی قم صادر شد؛

فرهنگستان علوم اسلامی قم، در این بیانیه اعدام آیت الله شهید نمر باقر النمر را اقدامی دیگر در مقابله با جبهه مقاومت اسلامی توصیف کرد و افزود: بلاشک دستور این چنین اعدامی با مجوز باصطلاح کدخدایی بوده که تمام قدرت کشوری مانند عربستان در دستان اوست.

 
نفوذ؛ پیاده‌سازی الگوی توسعه غربی در کشور اسلامی است/ مذاکره نباید بستر تحقیر مردم شود
۱۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۴

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری؛

اعتدال به معنای کافی بودن انقلابی‌گری به هیچ عنوان مورد قبول نیست، جریان‌های غرب زده که همه چیز را در غرب می‌بینند ملت را هیچ نمی‌دانند و درصدد هستند الگوی توسعه غربی را بیاورند/ نفوذ را از مسیر تحقیر ملت‌ها در مقابل تمدن مادی غرب ایجاد کردند و تحقیر، ایجاد فریفتگی و منحل کردن یک ملت از جمله اهداف این ...

 
مهندسی تمدن اسلامی به چاپ دوم رسید
۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۳

اثر حجت الاسلام والمسلمین رضائی؛

کتاب «مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات» اثر حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالعلی رضائی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم، که پس از اصلاحات و اضافات تجدید چاپ شده بود، از سوی "مرکز پژوهشی روش علوم و تحقیقات اسلامی منیر" به چاپ دوم رسید.

 
شبکه تحقیقات، بستری کارآمد برای تولید و تکامل علم
۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۹

حجت الاسلام والمسلمین رضایی؛

قبل از هر گونه بهره برداري از اطلاعات ابتدا بايد اطلاعات ساماندهي شود و اين بايد در جهت هماهنگ باشد. اين بستر سازي و ايجاد شرايط مي تواند در حد اصلاح جهت گيريها در تحقيقات و نيز در مرحله حضور در تحقيق و تنظيم فعاليت هاي تحقيقاتي صورت گيرد تا در مرحله بهره برداري از اطلاعات به هدف مطلوب دست يابيم. اين ...

 
شمه‌ای در اسرار زیارت
۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۲

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری؛

در احوالات برخی از اهل معنا ذکر شده است که در سلام هایشان به معصومین(ع) حجاب‌ها از چشم و گوششان برداشته می‌شد و شخص معصوم را می دیدند و سخنش را می‌شنیدند.

 
فرهنگ اربعین محور جهانی سازی
۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۱۵

مقاله حجت الاسلام مصطفی جمالی؛

راه پیمائی بزرگ اربعین هر ساله خبر از تحقق بزرگترین حادثه بشری در عصر حاضر می دهد که در آن زیباترین جلوه های حیات بشری تجلی پیدا می کند . شناخت این حادثه عظیم و فرهنگ ناب آن ـ به عنوان حلقات تکمیلی حادثه بزرگ عاشورا ـ در دنیائی که فرهنگ تجدد به دنبال سیطره جهانی می باشد ضرورت دارد چرا که تنها فرهنگی ...

 
منظرهای مختلف در تبيين ضرورت علم دينی
۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۴۳

گفتاری از استاد میرباقری؛

علم حاصل يکي از قواي بشر هست که يا تحت دين واقع مي شود و يا بيرون از حوزة دين است، «لااکراه في الدين» اگر تحت حوزة دين بود مي شود علم ديني، اگر بيرون حوزة علم ديني بود مي شود علم غير ديني. پس بنابراين از چند زاويه مي شود بحث علم ديني را بحث کرد؛ ما بايد تعاريف را در هر دو حوزه دقيق کنيم و بر اساس آن ...

 
معرفی کتاب تحلیل ماهیت تکنولوژی
۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۶

آسیب‌شناسی علل بنیادی عقب افتادگی علمی و تکنولوژیکی جوامع اسلامی

این کتاب که از پنج فصل در ۴۲۰ صفحه تشکیل شده است، به آسیب‌شناسی علل بنیادی عقب‌افتادگی علمی و تکنولوژیکی جوامع اسلامی می‌پردازد. در این کتاب کوشش شده تا از یک سو به ترسیم تحلیلی لایه‌های پنهان و زیرین تکنولوژی پرداخته شود و از سوی دیگر با علت‌یابی، آسیب‌شناسی و تعیین کاستی‌های بنیادین اندیشه‌ای و تحقیقی ...