حسین مهدی زاده
علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
بخش :  
تقسیم‌ کار در بازار رقابت کامل رابطه‌ای غیرطبیعی برای ساخت فضای جامعه اسلامی
۱۶ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۰۸

مقاله پژوهشی حجت الاسلام حسین مهدی زاده با عنوان:

منتشر شده در فصلنامه علمی پژوهشی اقتصادی اسلامی؛ نویسنده مسئول: دکتر علی طوسی

 
نسبت انقلاب با مدرنیته
۱۲ تير ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۲۲

نکته مهم درباره تکنولوژی این است که که به مثابه یکی از دال‌های مرکزی مدرنیته و یکی از دستاوردهای مرکزی تمدن اروپایی و غربی شناخته می‌شود. تکنولوژی صرفاً سیر تکاملی ابزارهای بشری نیست. صحبت تکنولوژی مدرن، صحبت از یک انتخاب و یک تحول نگاه به زندگی و حیات و هستی است و نه صرفاً تکامل ابزار.

 
اربعین، سازه اجتماعی جذاب و پر معنا
۱۷ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۳۶

یادداشت

انقلاب اسلامی ایران همیشه داعیه دار آن بوده است که بیرون از اردوگاه مدرنیته ی فرهنگی چادر زده است، بنابراین یکی از کارهایی که باید انجام دهد این است که هویت ها و روندهای روزمره مردم را نیز از چنگ مدرنیته فرهنگی خلاص کند.

 
حکمرانی در عصر فضای مجازی
۲۷ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۵۱

نشست آینده پژوهی

روز شنبه ۱۷ فروردین۱۳۹۷ نشستی با موضوع «آینده پژوهی حکمرانی در عصر فضای مجازی» به همت گروه فقه حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی قم و با ارائه حجت الاسلام حسین مهدیزاده، پژوهشگر گروه فلسفه اصول و فقه حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی قم، برگزار شد. گزارش مختصری از آن ارائه می شود.***حجت الاسلام مهدیزاده ...

 
ماهیت حکم شرعی در اندیشه سید منیرالدین حسینی
۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

حجت الاسلام حسین مهدی‌زاده

متن ذیل گزارش اولیه از تقریر استاد سید محمدمهدی میرباقری از این نظریه مبتنی بر جلسات مشاوره گروه روش تفقه در ۳ و ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ است.

 
اقتباس انحلالی
۱۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

حجت الاسلام حسین مهدیزاده بیاتانی

فرهنگستان علوم اسلامی قم با رویکردی خاص به سامان دهی رابطه حوزه و دانشگاه در پاسخ به نیازهای دانش بنیان انقلاب اسلامی تأسیس شده و اندیشه ای نو با عنوان «فلسفه نظام فاعلیت» به مثابه یک «فلسفه شدن» بنیان گذاشت که به گونه ای از «جهت داری» و «نسبیت معرفت شناختی» (relativity ) در فهم، علم و حتی پدیده های ...

 
تحول خواهان مذهبی در کشاکش اسلام و تجدد
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

تقریری از نظریه سید محمدمهدی میرباقری از مواجهه مطلوب اسلام گرایان با تمدن مدرن غربی

بنابراین در نظریه استاد میرباقری، گرچه اکتفاء به نگاه موضوعی و حتی اکتفاء به نگاه کلان به چالش اسلام و غرب ناکافی است و حتما باید با غرب در مقیاس برخورد تمدنی قرار گرفت، اما در نقشه بزرگ راه حل مطلوب، این سه نگاه و رویکرد باید با هم ترکیب شوند و در تلائم با همدیگر، راه حل همه جانبه و کافی را برای مواجهه ...

 
حدود مفهومی و مصداقیِ قیاسات فقهی
۱۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۷

حجت‌الاسلام حسین مهدیزاده؛

متن حاضر تلاشی است در جهت صورت بندی نقدهای مرحوم "آیت الله سید منیرالدین حسینی الهاشمی" در حوزه موضوع شناسی فقه شیعه و تصویری اولیه از تحولی که وی در این پایگاه به دنبال آن بوده است که در جلسه مشاوره تحصیلی دانش پژوهان گروه روش تفقه فرهنگستان علوم اسلامی قم مورد بررسی قرار گرفت.

 
حجت‌الاسلام حسین مهدی‌زاده
۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۲

حجت‌الاسلام حسین مهدیزاده؛

یکی از دغدغه های علمی عصر جدید، تاسیس دانش هایی است که معطوف به برنامه ریزی و توسعه جامعه باشند. حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، رئیس کنونی فرهنگستان علوم اسلامی قم، از جمله کسانی است که به این پرسش می اندیشد و در پی یافتن پاسخ آن برای «توسعه دینی» است.

 
تقریری از کلام اجتماعی استاد میرباقری در کتاب بینش تمدنی
۲۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۹

نوشته حجت الاسلام مهدی‌زاده؛

نویسنده اثر بر این باور است که اگر کسی با این پاذل اعتقادی و بینشی که از سوی حجت الاسلام و المسلمین میرباقری ارائه شده است به خوبی ارتباط برقرار کند، وارد در محیط جبهه علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی شده است و ماموریت عمیق تری از فعالیت جبهه حق را درک کرده است و می تواند با قلب و فکر و عمل خود به آن ملحق ...

 
ارکان و ثمرات بکاء بر مصیبت سیدالشهداء(ع)
۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۳۶

انسان با عمل کردن به افعالی که محبوبش آنها را دوست میدارد، در چشم او محبوب تر می شود و هر چه در این مسیر رشد کند، در نزد محبوب، محبوبیت بیشتری پیدا می کند.