علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
بخش :  
صفحه ویژه گفتارهای عاشورائی
۱۵ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۵

گزارش روزانه سخنرانی استادمیرباقری در فیضیه؛

صفحه ویژه گفتارهای عاشورائی به مناسبت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان در پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم به منظور پوشش مجموعه سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میرباقری راه اندازی گردید

 
انتشار مجدد کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات
۱۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۳

کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات، پژوهشی است در راستای بیداری و هدایت جامعۀ دین­مدار به سوی پی­ ریزی محیط اجتماعی خود براساس آموزه­ های اسلامی

 
فرهنگستان و میراث فکری مسلمانان
۲۱ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۷

حجت الاسلام محمدرضا خاکی قراملکی

فرهنگستان نسبت به میزان علمی گذشته، همه را به یک چوب نمی راند . بلکه بخشی از آن، مثلاً نظام فلسفه ی گذشته را، به دلیل آسیب ها و ضعف های بنیادی در ظرفیت دستگاه فلسفی، برای دوره ی تکاملی و دوره ی تمدن سازی، کافی نمی داند، و آن را مانع حرکت ما به سوی تمدن سازی می شمرد .

 
پژوهشی پیرامون نسبت عدالت و آزادی
۲۸ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۴

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند؛

عدالت «رعایت تناسبات كمال» است و كمال در فرهنگ اسلامی با تقرب و نزدیك شدن به ولایت الله معنا می‌یابد. اگر آزادی را به معنی «قدرت نفوذ اراده و ارتقاء منزلت خلافت الهی انسان» معنا كنیم، شاهد خواهیم بود كه توسعه عدالت منجر به توسعه آزادی در نظام ولایت الهی خواهد شد و هر دو شرط لازمه پیشرفت هستند.

 
گزیده ای صوتی از سخنان استاد میرباقری پیرامون «حلــم»
۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۰۷

پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، گزیده ای صوتی ازسخنان استــاد میــرباقری پیرامون موضوع «حلم» را منتشر کرده است.

 
سبک زندگی و ارتباط با دیگر ساحت های تمدن
۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۳۶

در گفتگو با حجت‌الاسلام جمالی؛

گفتمان انقلاب اسلامی، گفتمانی است که می‌خواهد همه ساحت‌های حیات را پوشش دهد، این نیست که فقط مثلاً سبک زندگی اصلاح شود اما به بخش ابزاری تمدن ، علوم و ساختارها و محصولات توجهی نداشته باشد.

 
وضعیت نظام علمی، فناوری و نوآوری در مصر
۲۵ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۷

انجمن سلطنتی بریتانیا منتشر کرد:

این اقدام بریتانیا و اقدامات مشابه جهان غرب بیانگر بیدار باش دشمنان اسلام در مقابل جهان اسلام می باشد.

 
منطق کلي‌نگر در طراحي الگوي پيشرفت عقيم است
۲۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۹

گفتگو با علیرضا پیروزمند

اساساً منطق کلي‌نگر در ساحت طراحي الگوي پيشرفت راهي ندارد و عقيم از اين است که بتواند به الگوي پيشرفت پاسخگو باشد. اين عرض بنده به اين معنا نيست که اصلاً لازم نيست از منطق کلي‌نگر در طراحي الگوي پيشرفت استفاده کنيم. حتماً لازم است استفاده کنيم؛ چون اصلاً بدون انتزاع و بيان يک وجه مشترک، نمي‌توانيم حرف ...

 
ادوار فعالیت علمی سید منیرالدین حسینی الهاشمی
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۴۸

گفتاری از حجت الاسلام والمسلمین میرباقری؛

سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی به «جامعیت دین» و «کارآمدی دین» در رهبری تکامل حیات بشر و در واقع به ضرورت تعبد به دین در همه شئون حیات بشر معتقد بود.

 
پیشینه فعالیت های پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی در موضوع «فقه حکومتی»
۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۵۵

حجت الاسلام یحیی عبداللهی؛پژوهشگر فرهنگستان علوم اسلامی

اصلی ترین دغدغه مرحوم سید منیرالدین حسینی در طول بیش از دو دهه پژوهش در «فقه حکومتی» را می توان «تکامل روش تحقیق» بر محور سه رکن «تعبد به دین»، «قاعده مندی» و «کارآمدی و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی» دانست.

 
منطق تحقق اسلام در عمل
۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۳

متدلوژی برنامه ریزی در تنظیم امور اقتصاد مسلمین

اگر معتقد به اصالت وحی هستیم باید در عمل نیز آنگونه موضع گیری و تنظیم برنامه نماییم که هدفی جز اجرای احکام الهی نداشته باشد. در غیر این صورت اگر در اصول اعتقادی معتقد به توحید باشیم، ولی در عمل از همان برنامه ریزی های شرق و غرب استفاده نماییم، در آن صورت در واقع معتقد به اصالت وحی و در عین حال مقلد ...

 
آغاز درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری
۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۱

«تعریف، ضرورت و پیشینه» فقه حکومتی، بیان صورت مسأله های مبانی فقه حکومتی، طرح و بررسی نظریه ها و رویکردهای مختلف در باب فقه حکومتی و طرح و اثبات نظریه مختار از جمله مباحث این سلسله جلسات می باشد.

 
نظام مردم سالاری دینی؛ مشروعیت، معقولیت و مقبولیت
۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۱

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالعلی رضائی

مقبولیت اجتماعی موجب تحقق حکومت می شود و هنگامی که در یک جامعه مردم سالاری دینی، مردم با ولی خود بیعت کردند، حکومت تحقق پیدا می کند. پس تحقق حکومت به مردم بازمی گردد و یک حکومت، هرچند بر حق باشد، چنانچه مقبولیت پیدا نکند، امکان تحقق پیدا نخواهد کرد و در فضای آرمانی باقی خواهد ماند

 
راهکارهاي افزايش جمعيت در وضعيت کنوني
۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۰۲

بخش دوم پژوهش استاد معلمی؛

یکی از اقدامات مؤثر در افزایش جمعیت، ارائه الگوی حضور اجتماعي زنان است. حضور اجتماعي زنان نبايد مانع ازدواج و زاد و ولد تلقي شود. بايد الگوهايي به جامعه عرضه شود که نشان دهد زنان با وجود تحصيل و اشتغال موفق بوده اند و فرزندان موفقي را نيز تربيت کرده اند.

 
منطق تنظیم امور اقتصادی مسلمین
۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۸

مقدّمه‌ای بر متدلوژی برنامه‌ریزی در تنظیم امور اقتصاد مسلمین

اصالت وحی به عنوان مبنای سیستم الهی، روابط اقتصادی خاصّی را ایجاب می کند که در یک کلمه به آن «فقه الاقتصاد» می گوییم. مسلماً فقه الاقتصاد معارض روابط اقتصادی حاکم بر سیستم های مادی است. محال است که بتوان روابط اقتصادی سیستم اقتصاد اسلامی را از اقتصاد شرق و غرب اخذ کرد و برعکس.

 
گشایش درهای توحید و معرفت از آثار عزاداری سیدالشهداء
۲۳ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۱۲

استاد سید محمد مهدی میرباقری در جمع عزاداران حسینی:

شدنی است که انسان با پروردگار خود ملاقات کند، می‌توان به رؤیت رسید «رب ارنی انظر الیک» نظر به سوی خداوند متعال و رؤیت الهی برای بشر ممکن است و هدف انبیا نیز همین بوده است.

 
گفتارهای عاشورائی/ دهه اول محرم 1393
۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۳

گزارش روزانه سخنرانی استادمیرباقری؛

صفحه ویژه گفتارهای عاشورائی به مناسبت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان در پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم به منظور پوشش مجموعه سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میرباقری راه اندازی گردید

 
مجموعه سخنان استاد میرباقری در محرم 91
۷ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۵۵

مجموعه گفتارهای استاد سید محمد مهدی میرباقری در دهه اول محرم سال ۱۳۹۱ ، در مدرسه علمیه فیضیه(هیئت ثارالله)

 
ارکان و ثمرات بکاء بر مصیبت سیدالشهداء(ع)
۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۳۶

انسان با عمل کردن به افعالی که محبوبش آنها را دوست میدارد، در چشم او محبوب تر می شود و هر چه در این مسیر رشد کند، در نزد محبوب، محبوبیت بیشتری پیدا می کند.

 
سلوک با عاشورا، لازمه تشکیل امت واحده
۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۲

استاد سید محمدمهدی میرباقری:

لعن‌ها و سلام‌های مكرر و آن سجده‌ی قرب زیارت عاشورا که حاصل آن شفاعت است، سیر و سلوكی است كه با عاشورا حاصل می‌شود. این سیر و سلوک، مؤمنین را از جزایر مستقل بیرون می‌آورد و حول بلاء ولی‌شان آن‌ها را به یك امّت تبدیل می‌كند. لذا جامعه و صف مؤمنین، حول محور امام شكل می‌گیرد.