علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
ارکان ساماندهی فرهنگی کشور و متولیان اصلی آن
۱۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۱۰

گفتگو با استاد ابراهیم نیک منش؛

عدم تطابق و شكاف بين حوزه ارزش‌ها و رفتارها درجامعه ناخواسته نوعي نفاق اجتماعي را برجامعه تحميل كرده است. الزاماً تمام افراد جامعه آنطور كه فكر مي‌كنند زندگي و رفتار نمي‌كنند.روند و فرايند اصلي ما همين مهندسي و مديريت فرهنگي است كه مي‌تواند اين عدم تطابق را به حداقل برساند و تقريبي بين رفتارها و ارزش‌ها ...

 
امروزه دنیای اسلام در وضعیت رقابت تمدنی با دنیای مدرن است
۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۲۷

حجت الاسلام و المسلمین رضایی در دانشگاه تربیت مدرس:

در دستیابی به تکنولوژی های برتر الزامی به پیمودن طریق کشورهای توسعه یافته نیست بلکه می توان در تولید یک محصول به طراحی های جدید اقدام نمود و بالاتر از آن می توان به روش طراحی مبتنی بر معادلات جدید دست یافت.

 
دلائل اصلی تدوین نقشه مهندسی فرهنگی
۲۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۵۸

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین رضائی:

در طرح کلان فرهنگ از جمله؛ مهندسی فرهنگ و مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی و پیوست فرهنگی تمامی اندیشمندان و نظریه پردازان عرصه های حوزوی و دانشگاهی و همچنین مدیران اجرایی طرف خطاب مقام معظم رهبری می باشند و همه این عزیزان نقش اساسی و تعیین کننده ای را در تحقق آنان دارند.

 
تکنولوژی و تأثیر آن بر سبک زندگی
۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۲۷

مهندس محمدحسن علیپور

رهبری نظام های اجتماعی است که جهت دهی تکنولوژی را مشخص می کند. تکنولوژی بی جهت نیست و ما نمی توانیم جلوی اندیشه ورزی را بگیریم اما می توانیم با مفروظاتی که در نظام های اجتماعی می گذاریم و مفروظاتی که در پرورش آدم ها به کار می گیریم تکنولوژی را جهت دهی کرده و به سمت بسیار سودمندتر ببریم.

 
از اشتباه یک رئیس بانک تا بحران مالی غرب
۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۸

مبنایی بودن بحران مالی غرب

اگر اعتبار دلار لطمه ببیند و از صحنه مبادلات اقتصادی حذف شود آمریكا قدرت صادر كردن فقر خود را به سایر كشورها از دست خواهد داد و ایالت متحده به وضعیتی به مراتب بدتر از اتحاد جماهیر شوروی گرفتار می شود.

 
راهکارهاي افزايش جمعيت در وضعيت کنوني
۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۰۲

بخش دوم پژوهش استاد معلمی؛

یکی از اقدامات مؤثر در افزایش جمعیت، ارائه الگوی حضور اجتماعي زنان است. حضور اجتماعي زنان نبايد مانع ازدواج و زاد و ولد تلقي شود. بايد الگوهايي به جامعه عرضه شود که نشان دهد زنان با وجود تحصيل و اشتغال موفق بوده اند و فرزندان موفقي را نيز تربيت کرده اند.

 
مبناي عدالت اجتماعي
۶ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۱۸

استاد سید محمد مهدی میرباقری

يكي از مهمترين مطلوب هايي كه همه ما در زندگي اجتماعي پيگيري مي‌كنيم رسيدن به نقطه‌ي عدالت است؛ ميل به عدالت ميلي است كه خداوند متعال در فطرت همه انسان‌ها قرار داده است. البته پرورش اجتماعي و تاريخي بشر در درك از عدالت و نوع شكل بندي انگيزه‌ي عدالت خواهي مؤثر است. اما اين عدالت چيست و راه رسيدن به آن ...

 
اصول و مبانى توسعه در انديشه امام خمينى(ره)
۵ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۲

حجت الاسلام مصطفی جمالى‏

معارف عرضه شده توسط حضرت امام مى‏تواند به عنوان پيش‏فرض و اصول موضوعه علوم، مخصوصاً علوم انسانى، اجتماعى واقع شده و سپس از طريق تلاشى عقلى، تجربى، راه كارها و روشهاى شناسائى موضوع را بر پايه پيش‏فرضهاى مورد قبول تخمين زد.

 
مقایسه نسبت آزادی و عدالت در اسلام،لیبرالیسم و مارکسیسم
۵ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۵۱

حجت الاسلام والمسلمین پیروزمند:

این نوشتار به بررسی نسبت آزادی و عدالت در اسلام پرداخته است. توضیح منطق مرتبط کننده این دو به یکدیگر در اندیشه اسلامی از جمله مباحث مورد اهتمام بوده است.