علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 1002
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم:
نظام اجرایی کشور اهتمام چندانی به تحقق علم دینی ندارد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۳
 
حجت الاسلام پیروزمند با بیان این که نظام اجرایی کشور اهتمام چندانی به تحقق علم دینی ندارد، گفت: نظام اجرایی ما سرش را بالا نمی گیرد و این نیازمندی را احساس نمی کند.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، به نقل از رسا، حجت الاسلام علیرضا پیروزمند در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بیان موانع تحقق تحول علوم انسانی پرداخت و نقش نظام اجرایی کشور را در این زمینه مطالبه گری از حوزه و دانشگاه و در ادامه پشتیبانی و زمینه سازی برای انجام فعالیت های مناسب علمی ارزیابی کرد.

وی وجود آرای مختلف در موضوع علم دینی را یکی از موانع تحقق علوم انسانی اسلامی برشمرد و گفت: اصل تنوع آرا چه در این موضوع و یا هر موضوعی دیگر، امری نکوهیده نیست و اجتناب ناپذیر است، ما این امر را نفی نمی کنیم و قائل به تک صدایی شدن هم نیستیم که بگوییم همه باید مانند هم فکر کنند و یک حرف بزنند.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اما به دلیل محدود بودن توان مالی، انسانی و مدیریتی کشور اگر این توان به صورت از هم گسیخته و غیرهدفمند مورد بهره برداری قرار گیرد دیرتر به نتیجه می رسیم.

وی برقراری تضارب آرای صحیح در یک فرایند عالمانه بین اندیشه های مختلف را ضروری خواند و گفت: اگر به این نتیجه برسیم که حرف مخالفان قابل دفاع تر است، میدان طرح موضوع و حتی میدان آزمایش برای آنها فراهم کنیم، اما در عین حال جریان غالب کشور براساس آن جریان صحیح تر پیش برود.

حجت الاسلام پیروزمند افزود: بخشی از موانع ناظر به خود دین شناسی و معارف دینی و نوع انتظاری است که از معارف دینی در دخالت کردن در علم وجود دارد که این بخش کاملا حوزوی است.

وی با بیان این که یک پایه اسلامی سازی علم حوزه است، افزود: حوزه اگر نقش خود را در ایجاد عقبه لازم برای اسلامیت علوم انسانی ایفا نکند ما هرچه که بر روی مفاهیم مشترک شده باشیم آن خوراک لازمی که باید از جانب حوزه در دانشگاه تزریق شود اتفاق نمی افتد.

عضو کارگروه علوم انسانی اسلامی اظهار داشت: نظام اجرایی کشور باید نسبت به این موضوع مطالبه گر باشد.

وی ادامه داد: نظام اجرایی کشور اگر دست مجریان و مدیرانی باشد که یا بومی سازی علوم را قبول ندارند یا حوصله و فرصت نداشته باشند که به این مسأله اهتمام بورزند و آینده خود، کشور، انقلاب و جمهوری اسلامی را زیر سنگ حل این مسأله احساس نکنند، این هم یک مانع بزرگ می شود.

حجت الاسلام پیروزمند خاطرنشان کرد: علم دینی با این طرف را به آن طرف چسباندن و این آدم را با آن آدم بالا و پایین کردن و این جریان سیاسی را عقب زدن و آن جریان سیاسی را بالا آوردن محقق نمی شود.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که زمینه تحقق علم دینی باید به صورت بهینه اتفاق بیفتد، گفت: نظام اجرایی ما باید الزامات حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی را بداند و بداند که چه مطالبه ای باید از دانشگاه و چه مطالبه ای باید از حوزه در این زمینه داشته باشد و تنها مطالبه هم نباشد بلکه پشتیبانی و زمینه سازی کند.

وی افزود: متأسفانه وقتی کشور ما دچار تنگنای مالی می شود اول بودجه هایی که قطع می شود بودجه این فعالیت های علمی است و آن مراکزی که دارند این نوع تلاش ها را انجام می دهند به نفس نفس می افتند.

عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم خاطرنشان کرد: متأسفانه نظام اجرایی کشور آن درک لازم را ندارد و این نیازمندی را احساس نمی کند و تنها جلوی چشمش را می بیند و سرش را بالا نمی گیرد.
Share/Save/Bookmark