علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 504
مقاله معاون پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی
مدیریت شبکه ای در تولید علوم انسانی اسلامی
ارائه شده به دومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۸
 
فقدان مکانیسم مناسب جهت همکاری بین سازمانی؛ فقدان یک الگوی جامع راهبردی؛ فقدان نظامی منسجم در موضوعات، مولفه ها و ابعاد مختلف علوم انسانی-اسلامی؛ عدم اجماع نظری؛ عدم ارتباط بین حوزه و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از جمله مشکلات تولید علم دینی است.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم؛ دومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی با فعالیت کمیسیون های تخصصی و ارائه نظرات صاحب نظران علوم انسانی با همکاری مراکز و موسسات پژوهشی و از جمله فرهنگستان علوم اسلامی قم، در آبان ماه سال جاری برگزار گردید.

در این میان کمیسیون تخصصی فلسفه، روش شناسی و مدیریت تحول علوم انسانی در  ۲۷ آبان ماه در سالن همایش‌های صدا و سیما، برگزار شد و اندیشمندان حاضر در این کمیسیون به ارائه مقالات خود پرداختند.

ارائه مقالات در این نشست تخصصی توسط آقایان حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر مظفر اقبال رییس مرکز علوم اسلامی کانادا، اسد زمان استاد دانشگاه بین المللی اسلام آباد پاکستان، حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی استاد دانشگاه ، دکتر رولاند پیچ استاد فلسفه و مطالعات اسلامی دانشگاه مونیخ آلمان، دکتر حسین هیرانتو محقق عالی رتبه دانشگاه جاکارتا و همچنین حجت الاسلام دکتر عبدالعلی رضایی معاون پژوهشی و عضو هیئات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم انجام پذیرفت. در ادامه گزارشی از ارائه مقاله توسط حجت الاسلام دکتر عبدالعلی رضایی می آید:

مدیریت شبکه ای در تولید علوم انسانی اسلامی

دکتر عبدالعلی رضایی عضو هیئات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم مقاله ای را با عنوان "تبیین و ترسیم چرخه تولید علوم انسانی اسلامی با تاکید بر الگوی مدیریت شبکه ای" ارائه داد و اظهار داشت: تولید علوم انسانی اسلامی در حال حاضر در چرخه نهادهای رسمی و غیر رسمی قرار دارد ولی سازوکار استفاده از آن هنوز مشخص نیست.

وی به مشکلات عرصه تولید علمی اشاره کرد و گفت: فقدان مکانیسم مناسب جهت همکاری بین سازمانی؛ فقدان یک الگوی جامع راهبردی؛ فقدان نظامی منسجم در موضوعات، مولفه ها و ابعاد مختلف علوم انسانی-اسلامی؛ عدم اجماع نظری؛ عدم ارتباط بین حوزه و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از جمله مشکلات تولید علم دینی است.

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی قم به تبیین مدیریت شبکه ای در تولید علوم انسانی اسلامی پرداخت و افزود: ایجاد یکپارچگی در نظام تولید و طراحی نرم افزاری با مدیریت هوشمند از مزایای این مدل تعریف شده است.

وی ادامه داد: ما باید یک سازمان فراگیر داشه باشیم تا بتواند همه این اقدامات را انجام دهد به اعتقاد من شورای عالی انقلاب فرهنگی می تواند متولی این کار باشد.

عضو هیئات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم تصریح کرد: برای اجرای این مدل حوزه علمیه وظیفه استخراج مفاهیم بنیادین را به عهده دارد، فرهنگستان ها مراکزی هستند که می توانند نظریه پردازی و تئوری سازی کنند، پژوهشگاه ها نقش تعیین کننده ای را دارند و می توانند نظریه را به مهارت تبدیل کرده و این مهارت را به علوم انسانی اسلامی تبدیل کنند.

متن کامل این مقاله بزودی در پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم منتشر خواهد گردید.
Share/Save/Bookmark