علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 1190
عظمت رهبران آینده شیعه، به واسطه امداد حضرت صاحب الزمان(روحی فداه)
استاد سید منیرالدین حسینی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۱۳
 
اگر فرمايشات امام را - در عين جلالت مقامشان - در سن ۶۰ سالگی با فرمايشات مقام معظم رهبری حضرت آیه الله خامنه ‏اي، مقايسه شود، قطعا در خواهیم یافت كه زمينه اطلاعاتي كه براي مقام معظم رهبری (ايّده اللّه بنصره) آماده شده است، در آن زمان براي امام آماده نبوده و اصلا اين نوع سؤالات در آن زمان قابل طرح نبود.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی استاد سید منیرالدین حسینی در سلسه مباحث اخلاقی خود در بیست و هشتم دی ماه 1373 در مورد امداد های الهی برای تربیت رهبران شیعه و سیر تکاملی آن مباحثی را مطرح کردند که قسمتی از آن ارائه می شود:



***




...گاهي تعریفی که بعضی نسبت به عده ای از علماء و بزرگان اسلام دارند، در جهت تحقير كارهاي دیگر بزرگان اسلام است، از جمله تعبیراتی که چنین افرادی بکار می برند این است که مي‏گويند: محال است در آینده فردی نظير فلان مرد بزرگ بيايد! ديگر كسي مثل شيخ انصاري نمي‏شود! علت و هدف چنین تفکری و بکار بردن چنین تعبیراتی، این است که می خواهند بگویند آن مرد بزرگ با افراد كنوني جامعه اسلامی قابل مقایسه نيست! اما ناخواسته، نتيجه‏ ي کار آنها، آب ریختن به آسياب دشمن و ايجاد يأس در جامعه اسلامی است؛ کاری که كفار نسبت به دانشمندان خودشان انجام نمي دهند،آنها هرگز نمي‏ گويند و معتقد نیستند که مثلا انيشتن كجا و فيثاغورث كجا! بلكه مي‏ گويند آن چيزي كه انيشتين آورده است علاوه بر اينكه بر وي پيشي گرفته است بگونه‏ اي است كه داراي قدرت عملكردي به مراتب بيشتر از قدرت كارآئي دستگاههاي رياضي گذشته است؛ چرا كه آن دستگاهها قابليت طرح اين مسائل را در درون خود ندارند.

طبیعی است با مأيوس نمودن طلاب، دانشجویان و مردم، جامعه اسلامی نتواند بزرگانی مثل مرحوم شيخ طوسي و مرحوم مفيد و ... (رحمةالله عليهم و شكرالله مساعيهم) تربیت کند، دمیدن روحیه يأس و ناامیدی زمينه حكومت كفار را آماده مي‏كند و نسبت به جامعه اسلامی باز دارنده است.

منظور عدم تجلیل از شخصيت‏هاي بزرگ و تاريخي اسلام و جامعه اسلامی مسلمان نیست؛ اما باید همراه با چنین تجلیل هایی از بزرگان، حقیقت ديگري نیز بزرگ كرد، باید گفت: عالم در سير تكاملی است و همانطور كه قدرت كفار توسعه و تكامل پيدا مي ‏كند؛ مسلمين نیز پیشرفت می کنند تا قدرت مقابله با آنها را داشته باشند:

كُلاًّ نُمِدُّ هؤُلاءِ وَ هَؤُلاءِ مِنْ عَطاءِ رَبِّكَ وَ ما كانَ عَطاءُ رَبِّكَ مَحْظُوراً ( الإسراء : ۲۰ ) هر يك از اين دو گروه را - مومنین و کفار- از عطاى پروردگارت، بهره و كمك مى‏دهيم و عطاى پروردگارت هرگز (از كسى) منع نشده است.

هرگز امداد و طرف داری از جبهه حق، به گونه ای نیست که در مقابل کفار به ضعف بيفتدند و دين از بين برود! بلكه خداوند در اين جبهه افرادي را تأييد مي ‏كند تا در برابر کفر بايستند و در نهايت، زمينه اتمام حجت بر تمام افراد بشر، در تمام اعصار و قرون، آماده شود. از این رو، امام خميني (ره) از مرحوم شيخ انصاري(ره) جلوتر بود در عین حالی که نمی توان گفت: كسي نظير حضرت امام محال است پيدا شود؛ چون ایشان يك استثناء در تاريخ بود! آيا خدا دست از خدایی و ربوبیت خود برمی دارد و تكامل را تعطيل می کند؟!ربوبیت و امداد خداوند اقتضاء می کند در آینده مثل امام، بلكه بالاتر از ايشان، خواهند آمد و اسلام را در مقابل کفر یاری خواهند نمود.

- امداد آیت الله خامنه ای بیش از علمای گذشته به واسطه امتحانات سنگین پیش رو

اگر فرمايشات امام را - در عين جلالت مقامشان - در سن ۶۰ سالگی با فرمايشات مقام معظم رهبری حضرت آیه الله خامنه ‏اي، مقايسه شود، قطعا در خواهیم یافت كه زمينه اطلاعاتي كه براي مقام معظم رهبری (ايّده اللّه بنصره) آماده شده است، در آن زمان براي امام آماده نبوده و اصلا اين نوع سؤالات در آن زمان قابل طرح نبود.

پس حتما ايشان بر موضوعاتی اشراف پيدا خواهند كرد كه امام پيدا نكرده بود و مسلما در اضطرارهايي قرار خواهند گرفت كه امام قرار نگرفته بود، در نتیجه، توسلاتشان بطور دیگری اوج خواهند گرفت و به ملكات معنوي متناسبي هم - با عنايات و تأييدات حضرت ولي عصر(عجل الله تعالی فی فرجه الشریف)- خواهند رسيد. چون ايشان پرچمدار اسلام در برابر پرچمداران كفر به حساب مي‏آيند، از اين رو خدا، ايشان را تنها نمي‏گذارد و متناسب با سطح تكامل تاريخ، اثر وجودي حضرت آيةالله خامنه ‏اي در آینده نزديك، خيلي بيشتر از اثر وجودي شيخ انصاری روشن مي‏ شود؛ همانطور که كفار زمان ایشان از كفار زمان شيخ، در کفرشان خیلی شديدترند. اوج فعاليت بريتانيا در زمان شیخ انصاری در مسئله تجارت بود و شاگرد شيخ، مرحوم ميرزای شیرازی، برای مقابله با آن فتواي تحریم تنباكو داد، ولي الآن صحبت از تجارت در شكل قبلی نيست. اصلا پيچيدگي‏هاي نظام پولي و يا مسئله ارز در آن زمان قابل طرح نبود چرا كه، ارتباطات به شكل امروزين آن وجود نداشت تا اينگونه مسائل قابل طرح باشند.

لذا، اين سخن، سخن صحيحي نخواهد بود كه گفته ‏شود آیا حوزهای علمیه باز هم خواهند توانست افرادي مثل مرحوم شیخ و حضرت امام را پرورش دهند؟! اگر وليّ ، مرشد و سرپرستی که همه را هدایت می کند، وجود مبارك حضرت ولي عصر(عجل الله تعالی فی فرجه الشریف) است، ایشان این قدرت ارشاد و پرورش را هنوز هم دارند و مي‏توانند افرادی را متناسب با زمان فعلی تربیت کرده، رشد معنوي دهند،! اگر وليّ رعیت و سرپرست مردم خداست، قطعا مي‏تواند رغبت و علاقه به طاعت و تقوا به افرادی اعطاء بكند و آنها را پرورش خاص دهد.
Share/Save/Bookmark