علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 1163
مصاحبه
با اصلاح فرهنگِ اقتصاد، تولید پشتوانه پیدا می کند
حجت الاسلام و المسلمین پیروزمند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۳۱
 
با اصلاح فرهنگ اقتصاد، تولید پشتوانه پیدا می کند و برای کالای داخلی تقاضای موثر ایجاد می شود و به این وسیله، انگیزه بیشتر برای تولید در کشور پدید می آید.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، استاد حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پیروزمند عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی با توجه به اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور نکاتی را در مصاحبه با خبرگزاری حوزه اعلام داشته اند که گزارش آن ارائه می شود:
***




 حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند با اشاره به تشدید عملیات جنگ روانی دشمن به موازات افزایش فشارهای اقتصادی آن ها علیه مردم و نظام اسلامی اظهار کرد: تشدید تحریم ها و فشارهای اقتصادی آمریکا و نظام استکباری علیه کشور در راستای تداوم فشارهای سال گذشته است و هدف آن ها افزایش نارضایتی های داخلی در کشور در حوزه اقتصاد و معیشت و فاصله اُفتادن میان مردم و مسئولان نظام به این واسطه است.

وی افزود: البته باید توجه داشت که اگر ما در برابر این فشارها به تعبیر مقام معظم رهبری مقاومت کنیم و به داشته ها و توانایی های داخل تکیه کنیم، بی شک همین فشار و تهدید دشمن می تواند فرصت آفرین و اُمید بخش باشد از این حیث که در سایه کار و تلاش مضاعف ما باعث رونق تولید ملی شود.

عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی گفت: از سویی مردم ما نشان داده اند که وقتی اراده کنند با وجود همین
نخبگان نیز از باب مسئولیت اجتماعی وظیفه دارند که مردم را به خرید و مصرف کالای ساخت داخل تشویق کنند و رسانه های جمعی نیز این مطالبه را از خود نخبگان داشته باشند
فشارها، راه های میانبُر و گشایش های جدیدی خلق می کنند و انتظار می رود که به خصوص در سال جاری که به عنوان رونق تولید نام گذاری شده به همت مردم، مسؤولان و نخبگان گشایش های خوبی در عرصه اقتصاد ایجاد شود.



فرهنگ اقتصاد عنصر تعیین کننده در بهبود شرایط اقتصادی

این محقق و پژوهشگر حوزوی در ادامه با اشاره به اهمیت و تاثیرگذاری مقوله فرهنگ اقتصاد بر امر بهبود شرایط اقتصادی کشور ابراز داشت: اگر در نام گذاری سال های اخیر از سوی رهبر معظم انقلاب دقت کنیم متوجه می شویم که تحقق اهداف مدنظر در راستای همت و تلاش مضاعف، انضباط اجتماعی، اقتصاد مقاومتی ، اصلاح الگوی مصرف، خرید کالای ایرانی و رونق تولید، همه این ها بحث های زیرساختی در عرصه اقتصاد است که فرهنگ اقتصاد را بهبود می بخشد.

وی اضافه کرد: در واقع با اصلاح فرهنگ اقتصاد، تولید پشتوانه پیدا می کند و برای کالای داخلی تقاضای موثر ایجاد می شود و به این وسیله، انگیزه بیشتر برای تولید در کشور پدید می آید.



لزوم رفع موانع قانونی از سر راه تولید

پیروزمند همچنین ادامه داد: مساله مهم دیگر ناظر به بحث قانون گذاری است به ویژه با عنایت به این مهم که در حال حاضر بحث تولید در تنگناهای قوانین متعدد و دست و پاگیر قرار دارد و حال آن که باید به شکل قانون مند مجوزهایی داده شود و البته نظارت و کنترل های خوبی هم در این میان در زمینه اجرای قوانین حمایت از تولید وجود داشته باشد تا به نقطه مورد نظر دست یابیم.

وی یادآور شد: به عقیده بنده، تعدد بیش از حد مراکز و دستگاه های تصمیم گیر و بروکراسی اداری فراوان از جمله موانع مهم رونق تولید است که باید با هوشمندی ساز و کاری از سوی مجلس پیش بینی شود تا تولید کننده با یک مرکز و نهاد تصمیم گیر سرو کار داشته باشد و سریعتر امور او رتق و فتق شده و موانع از سر راهش برداشته شود.

عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از منابع موجود در کشور در راستای حمایت
تعدد بیش از حد مراکز و دستگاه های تصمیم گیر و بروکراسی اداری فراوان از جمله موانع مهم رونق تولید است
از تولید داخلی گفت: حقیقتاً یکی از معضلات جدی کشور ما ناظر به مساله واردات بی رویه و غیرضروری است که خیلی از آن ها از سوی همین دستگاه های دولتی صورت می گیرد ، ضمن آن که برداشت غلطی وجود دارد که برای صرفه جویی واردات ارزان تر است تا تولید داخل و حال آن که دست کم در خصوص محصولات مهم و استراتژیکی مثل گندم و برنج و روغن ، این طرز تفکر و نگرش اصلاً درست نیست که ما چشم به واردات داشته باشیم.



نقش مهم و کلیدی مردم و رسانه ها در رونق تولید

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ضلع مهم دیگر در تحقق اهداف مدنظر در امر رونق تولید، مردم هستند که از طریق مصرف کالای ایرانی می توانند توان مضاعفی را به تولید ببخشند، اظهار کرد: به خصوص با توجه به نوسانات ارزی به شکل طبیعی خرید جنس ایرانی به صرفه تر است و از منظر اقتصادی توجیه بیشتری دارد و ما باید در این زمینه با ارتقای سطح کیفی کالای تولید ایران کاری کنیم که این محصولات نه فقط در بازار داخل بلکه در عرصه بین الملل و به ویژه کشورهای منطقه ، خریدار جدی داشته باشد.

وی همچنین به اهمیت نقش رسانه های جمعی در این خصوص اشاره کرد و افزود: رسانه های جمعی در این باره نقش دوسویه ای دارند به این معنا که هم به شدت جو را آلوده و متشنج کنند و به شایعه پراکنی بپردازند و به این وسیله یک نوع بلاتکلیفی و آینده مبهم را فراروی دیدگان جامعه ترسیم کنند و هم اینکه در نقطه مقابل می توانند مطالبات درست و به حق را از طریق صحیح مطرح کرده و با مطالبه گری از تولید کننده بخواهند که محصول خوب و با کیفیت تولید کند.



نخبگان مردم را به خرید کالای ایرانی تشویق کنند

پیروزمند بیان کرد: در این بین
حقیقتاً یکی از معضلات جدی کشور ما ناظر به مساله واردات بی رویه و غیرضروری است که خیلی از آن ها از سوی همین دستگاه های دولتی صورت می گیرد ، ضمن آن که برداشت غلطی وجود دارد که برای صرفه جویی واردات ارزان تر است
حتی نخبگان نیز از باب مسئولیت اجتماعی وظیفه دارند که مردم را به خرید و مصرف کالای ساخت داخل تشویق کنند و رسانه های جمعی نیز این مطالبه را از خود نخبگان داشته باشند که در این عرصه ها به ایفای نقش جدی تر بپردازند تا ان شاءالله با فرهنگ سازی و زمینه سازی مطلوب تر، شاهد رونق تولید باشیم.

وی در ادامه صحبت های خود به نکته مهمی اشاره و تصریح کرد: برخی می گویند که یکی از زیرساخت های مهم رونق تولید، ناظر به ثبات سیاسی است که در این صورت، سرمایه گذار خارجی وارد کشور می شود که این سخن درستی است اما باید توجه داشت که ثبات سیاسی به چه معناست و چگونه اتفاق می افتد.

عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی افزود: ثبات سیاسی را اگر به معنای کنار آمدن با چند کشور قلدر مثل آمریکا و اروپایی ها و دور شدن از روحیه انقلابی قلمداد کنیم، بی شک این مسیری نیست که انقلاب اسلامی به خاطر آن شکل گرفته و استمرار و بقایش در گرو آن است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با بلند کردن پرچم مقاومت در منطقه نه تنها خودش دارای ثبات سیاسی است بلکه به نوعی ثبات سیاسی منطقه را نیز تا حدود زیادی تامین کرده و اتفاقاً برعکس عامل بی ثباتی سیاسی در منطقه اسراییل و کشورهایی چون عربستان سعودی و کسانی هستند که در نوکری آمریکا از یکدیگر سبقت می گیرند.

پیروزمند ابراز کرد: اساساً باید توجه داشت که ثبات سیاسی به این معنا نیست که برای ایجادآن پرچم مبارزه با نظام سلطه و استکبار را کنار بگذاریم تا به رشد اقتصادی دست پیدا کنیم، چرا که در چنین صورت، ایران اسلامی در بهترین حالت به کشوری مثل پاکستان و عربستان تبدیل می شود که نه تنها استقلال خود را فروخته بلکه در تولید و رونق اقتصادی به میزان زیادی به بازارهای خارجی و بانک جهانی و تکنولوژی غربی و آمریکایی وابسته است.

وی گفت: مسلم است که چنین کشوری همیشه وابسته و تابع کشورهای قدرتمند است و از خود اختیار چندانی هم در عرصه سیاسی ندارد و باید موضوع ثبات سیاسی را به عنوان پیش نیاز توسعه اقتصادی مورد توجه قرار داد اما ثبات سیاسی را باید در امتداد حرکت انقلاب اسلامی که پرچم عزت و مصلحت را برافراشته و خون های مطهر شهیدان پای آن ریخته شده ، تفسیر و تبیین کرد.
Share/Save/Bookmark