معرفی نرم افزار درس خارج فقه حکومتی استاد میرباقری

4 تير 1392 ساعت 9:27

درس خارج «مبانی فقه حکومتی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری از دیماه سال 1391 به صورت هفتگی آغاز گردید. تبیین مبادی و مبانی فقه حکومتی، هدف اصلی از برگزاری این جلسات می باشد. بخش اول از سیر مباحث، به تقریر و دسته بندی تعاریف و تلقی های مختلف از فقه حکومتی می پردازد؛ تعاریف مختلف از «فقه حکومتی» تحت سه رویکرد اصلی «فقه موضوعات» ، «فقه نظامات» و «فقه سرپرستی» جای می گیرند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، نرم افزار چند رسانه ای فقه حکومتی، شامل متن، صوت و فیلم ۹ جلسه نخستین درس خارج مبانی فقه حکومتی حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری (رئیس فرهنگستان علوم اسلامی) در غالب لوح فشرده و در راستای دستیابی به فقه حکومتی درپاسخ به مطالبه مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) از حوزه های علمیه توسط "موسسه تمدن نوین" تولید و عرضه گردیده است.

در معرفی این اثر آمده است: با ظهور و تجلی انقلاب اسلامی، سطح دینداری افراد از مقیاس «فردی»، به «اجتماعی» ارتقاء یافته و نیازهای جدیدی را متوجه کانون اقامه دین، یعنی حوزه های علمیه نموده است. در این وضعیت، دین می بایست در مناسبات اجتماعی و حکومتی جریان پیدا کند و افعال حکومتی و الگوهای مدیریتی آن مستند به دین گردد. همچنین دستیابی به تمدن اسلامی با تکیه به عقلانیت و معرفت دینی محقق خواهد شد که در این میان، علم «فقه» به عنوان متقن ترین معرفت مستند به دین، می بایست نقش محوری را ایفا کند. از این روی پرداختن به «فقه حکومتی» را می توان از رسالت های اصلی حوزه علمیه در عصر حاضر به حساب آورد.

مقام معظم رهبری نیز در دیدار با اعضای مجلس خبرگان به ضرورت پرداختن به موضوع فقه حکومتی تأکید ورزیده و فرمودند:
«نياز ما به كرسى‌هاى بحث آزاد فقهى در حوزه‌ى قم - كه مهمترين حوزه‌هاست - برآورده نشده است... در قم بايد درس هاى خارجِ استدلالىِ قوى‌اى مخصوص فقه حكومتى وجود داشته باشد تا مسائل جديد حكومتى و چالش هائى را كه بر سر راه حكومت قرار مي گيرد و مسائل نو به نو را كه هى براى ما دارد پيش مى‌آيد، از لحاظ فقهى مشخص كنند، روشن كنند، بحث كنند، بحث هاى متين فقهى انجام بگيرد.» (۱۷/۶/۱۳۹۰)

لازم به ذکر است که درس خارج «مبانی فقه حکومتی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری از دیماه سال ۱۳۹۱ به صورت هفتگی آغاز گردید. تبیین مبادی و مبانی فقه حکومتی، هدف اصلی از برگزاری این جلسات می باشد. بخش اول از سیر مباحث، به تقریر و دسته بندی تعاریف و تلقی های مختلف از فقه حکومتی می پردازد؛ تعاریف مختلف از «فقه حکومتی» تحت سه رویکرد اصلی «فقه موضوعات» ، «فقه نظامات» و «فقه سرپرستی» جای می گیرند.

علاقه مندان برای تهیه این اثر با شماره تماس ۳۷۸۳۱۶۱۶- ۰۲۵ (موسسه تمدن نوین) تماس حاصل نموده و یا از طریق پایگاه اینترنتی پاتوق کتاب به آدرس bookroom.ir ثبت سفارش نمایند.


کد مطلب: 465

آدرس مطلب: https://www.foeq.ir/vdcicwa52t1aq.bct.html

فرهنگستان علوم اسلامی قم  https://www.foeq.ir