علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
بخش :  
برگزاری مراسم سالگرد علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی
۱۵ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۳

«... آن فقید سعید ... عمر خود را در خدمت به اسلام سپری کرد...». (بخشی از پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به مناسبت رحلت علامه سیدمنیرالدین حسینی، ۷۹/۱۲/۱۳)

 
استمرار مبارزه
۱۴ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۲

این سخنرانی به مناسبت بزرگداشت حماسه 9 دی در مسجد حجت ابن الحسن(عج) استان البرز برگزار گردیده است. آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری، کمک به مستضعفان را شرط اصلی برای استمرار مبارزه می دانند.

 
جامعه و دولت مدرن در نسبت با فقه/ فقه اجتماعی چیست؟
۱۰ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۰

گفتاری از آیت‌الله میرباقری؛

آیت‌الله میرباقری گفت: امام خمینی در منشور روحانیت‌ می‌گویند «استراتژی جهان را مستکبرین تعیین می‌کنند. فقه باید تعیین کند». امام می‌گویند موضوع ولایت، سرپرستی کل جامعه، بلکه جامعه جهانی است.

 
مناظره امکان علم دینی / مصطفی ملکیان، حجت السلام میرباقری
۱۰ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۶

گفت‌وگوی علمي بین مصطفي ملكيان و سيد محمد مهدي ميرباقري در بررسي موضوع امكان و امتناع علم ديني صورت می‌گیرد که متفاوت از مناظراتي كه دانشجويان ترتيب مي‌دهند گفت‌وگو به سمت و سوي سياسي نمی‌رود؛ چرا كه با تقاضاي مكرر ملكيان به سمت تبيين انديشه ميرباقري می‌رود. اجراي اين نشست نيز بر عهده حجت‌الاسلام دكتر ...

 
داوری حکمت‌گراست
۱۰ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۰

قائلان به علم دینی از منظر استاد میرباقری

دست آخر هم به نظریه‌ای اشاره کرد که به نظر ایشان نماینده اصلی آن امروز دکتر داوری است که معتقدند دین مستقیم با گزاره علمی کار ندارد بلکه دین بر انسان اثر می‌گذارد و وقتی عالمی که انسان به آن تعلق دارد تغییر کرد، بر علمی که او تولید می‌کند نیز اثر می‌گذارد.

 
جریان‎شناسی علم دینی در کشور و تبیین رویکرد فرهنگستان؛
۱۰ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۴

فرهنگستان به زبان ساده معتقد است معارف استنباطی دینی که در حوزه علمیه در قالب فقه و... مطرح است، علوم که دانشگاه مورد توجهند و منطق برنامه‎ریزی باید از یک منطق تفکر واحد سیراب شوند و الا ماجرا می‎شود ماجرای همین نزاعی که بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگبهان شاهدیم و در آن اغلب با داعیه‎داری مجمع تشخیص،...

 
بایسته های اخلاقی در تشکیلات جهادی
۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۱

متن حاضر ویرایشی از بیانات استاد علامه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی می باشد که در سال 1375 در جمع برخی از کارکنان دفتر فرهنگستان علوم اسلامی قم ارائه شده است . ایشان در این جلسه به برخی الزامات اخلاقی و تشکیلاتی برای حضور در موسسات و مراکز انقلابی و جهادی پرداخته اند. قسمت هایی از این جلسه با ویرایشی ...

 
مردی در پی انقلاب آکادمیک اسلامی!
۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۰

گفتگو با سید داوود ساجدی از قدیمی ترین شاگردان استاد

حاج آقا فقط یک شخصیت فکری نبودند و به عنوان یک شخصیت مبارزاتی و سیاسی هم مطرح بود و به همین دلیل ما نیز دائماً در هراس بودیم. آن زمان تصمیم گیرندگان اصلی،مراجع بودند؛ یعنی مراجع ثلاث قم، آیت الله مرعشی و گلپایگانی و شریعتمداری و حضرت امام از خارج کشور. حاج آقا حسینی به لحاظ اینکه خودشان آیت الله زاده ...

 
حجیت قطع (2)
۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۴

حجت الاسلام محمد متقیان

بعد از آنکه موضوع شناسی قطع در شماره پیشین این نوشتار انجام شد، اینک نوبت آن می رسد که مفهوم «کاشفیت» به عنوان مؤلفه اصلی تعریف هویت قطع در نزد اصولیین مورد مداقه جدی قرار بگیرد. نگارنده در این شماره، مداقه لازم را انجام داده و به لوازم تحلیل ماهیت قطع به کاشفیت پرداخته است.

 
جریان پرستش «طاغوت» و پرستش «حق» هیچ‌گاه به صلح نخواهند رسید
۳ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۹

آیت‌الله میرباقری:

رئیس فرهنگستان علوم گفت: دو جریان پرستش «طاغوت» و پرستش «حق» دائما با هم درگیری دارند و هیچگاه به صلح نخواهند رسید.

 
۳ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۲

آیت‌الله میرباقری مطرح کرد:

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه جبهه باطل در قالب جنگ نرم درصدد استحاله انسان‌های تمدن اسلامی در تمدن خود است، گفت: چالش امروز ما؛ چالش اسلام و تجدد است، انسان تراز تمدن اسلامی در همه امور بر محور ولی‌حق حرکت می‌کند.

 
میرباقری: مؤمنان واقعی در آزمون‌های الهی مشخص می‌شوند
۳ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۸

یکی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم گفت: آزمون‌های الهی افراد با ایمان را از کسانی که به دین‌داری تظاهر می‌کنند جدا می‌کند چراکه خداوند مردم را برای پذیرش دین اسلام مجبور نکرده و به آن‌ها قدرت انتخاب داده است.

 
تنها راه عبور از حجاب های ظلمانی نور حضرت زهرا(س) است
۳ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۳

آیت الله میرباقری:

آیت الله میرباقری گفت: تنها راه عبور از حجب ظلمانی نور مقدس فاطمه زهرا(س) است که این نور در ائمه(ع) تجلی کرده و ما از طریق ائمه (ع) با حضرت زهرا (س) همراه می شویم.

 
فقه حکومتی از منظر شهید صدر(ره)؛ با مروری بر ویژگی‌های «فقه نظامات»
۳ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۹

سیدمحمّدمهدی میرباقری، یحیی عبدالهی، حسن نوروزی

شهید سیدمحمدباقر صدر(ره) را می‌توان مبدع رویکرد جدیدی در تفقه دانست که در صدد استنباط «نظامات اجتماعی» از منابع دینی است.

 
فقه سرپرستی به تکامل اراده‎های اجتماعی معطوف است
۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۳

حجت‎الاسلام میرباقری:

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی فقه سرپرستی را ناظر به تکامل اراده‎‏های اجتماعی دانست.

 
آیت‌الله میرباقری: دانش سیاستگذاری خط‌مشی "دولت_ملت" را روشن می‌کند
۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۶

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: اگر ما دانش سیاستگذاری را رشته علمی به حساب بیاوریم، از خط‌مشی‌گذاری برای توسعه در مقیاس جامعه جهانی تا خط‌مشی‌گذاری برای دولت_ ملت‌ها نیاز به چنین رشته‌ای داریم.

 
چاپ سوم شرح آیت‌الله میرباقری بر «خطبه فدکیه» در کتابفروشی‌ها
۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۱

همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا(س)

همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا(س) چاپ سوم کتاب «خطبه فدکیه» به منظور بررسی مبانی معرفتی و زمینه‌های تاریخی این خطبه روانه بازار کتاب شد.

 
انقلاب اسلامی شورشی علیه نظم نوین جهانی است
۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۳

حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا پیروزمند

علیرضا پیروزمند گفت: انقلاب اسلامی استمرار حرکت انبیاء است. پیوند یافتن انقلاب اسلامی با حرکت انبیاء نشان دهنده ارتباط انقلاب اسلامی با فلسفه تاریخ شیعی است.

 
ارباب فلسفه نباید از نوآوری فلسفی حتی در فلسفه اسلامی نگران باشند
۱۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۴

حجت الاسلام پیروزمند:

حجت الاسلام پیروزمند گفت: ارباب فلسفه نباید از نوآوری فلسفی حتی در فلسفه اسلامی نگران باشند اگر این تصور در دنیای علم حاکم شودکه اندیشمندی درعلم حرف آخررا زده است، رخوت در آن علم رخ می دهد.

 
آیت الله حائری شیرازی نگاهی عمیق به مسئله دشمن شناسی داشت
۱۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۹

نماینده مجلس خبرگان رهبری:

نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: آیت الله حائری شیرازی اهل تعمق بود و گاهی مدت‌ها روی یک آیه از قرآن و مسئله می‌اندیشید و نسبت به دشمن شناسی نگاهی عمیق داشت.