علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
بخش :  
بررسي رويکرد «فقه نظام سازی» در فقه حکومتي
۱۷ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۵۴

گزارش جلسه سوم درس خارج مباني فقه حکومتي[1]، استاد میرباقری:

رویکرد حکومتی به فقه، به این معنا قابل دفاع است که در استنباط حکم شرعی، اصل «کارآمدی» در جهت اقتدار اسلام مورد لحاظ قرار گیرد.

 
چارتوگرافی جلسه اول درس خارج مبانی فقه حکومتی استاد میرباقری
۱۴ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۳

پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی www.isaq.ir در این محصول به مرور سخنان استاد میرباقری در جلسه اول درس خارج مبانی فقه حکومتی پرداخته است.متن کامل جلسه اول را از اینجا دریافت نمائید.

 
بررسي رويکردهای مختلف در تعريف «فقه حکومتي»+مستندات
۱۰ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۲۱

استاد میرباقری در دومین جلسه درس خارج مبانی فقه حکومتي تبیین کرد:

رویکرد حکومتی به فقه باید به قواعد اصولی قابل استناد تبدیل شود تا قابل اعمال گردد، در اینصورت فقيه می تواند این رویکرد را در مقام استنباط رعايت کند و فقه مقنن حکومتي شکل گيرد.

 
استفاده از ابزارهاو دانش های  پشتیبان مانند هنر برای رسیدن به یک سبک زندگی اسلامی ضروری است
۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۱۳

استاد میرباقری در المپیاد بین‌المللی قرآن و حدیث:

هیچگاه دانش مدرن، تکنولوژی مدرن و هنر مدرن در خدمت فرهنگ اسلام و ایدئولوژی اسلامی برای ایجاد یک سبک زندگی اسلامی قرار نمی‌گیرند.

 
تعاريف و رويکردهای رايج نسبت به فقه حکومتي
۵ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۱

جلسه دوم درس خارج «مباني فقه حکومتي» استاد میرباقری برگزار گردید

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم جلسه دوم درس خارج «مبانی فقه حکومتي» با موضوع بررسي تعاريف و رويکردهای رايج در فقه حکومتي، در تاريخ چهارم بهمن ماه در مسجد خاتم الانبياء پرديسان قم برگزار شد. حجت الاسلام والمسلمين سيد محمّدمهدي ميرباقري در اين جلسه، ابتدا به تعريف دو ...

 
دلائل اصلی تدوین نقشه مهندسی فرهنگی
۲۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۵۸

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین رضائی:

در طرح کلان فرهنگ از جمله؛ مهندسی فرهنگ و مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی و پیوست فرهنگی تمامی اندیشمندان و نظریه پردازان عرصه های حوزوی و دانشگاهی و همچنین مدیران اجرایی طرف خطاب مقام معظم رهبری می باشند و همه این عزیزان نقش اساسی و تعیین کننده ای را در تحقق آنان دارند.

 
مشــی آفتــاب
۱۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۰

گفتاری از استاد میرباقری به مناسبت شهادت حضرت علـی بن موسی الـرضا(ع):

حضرت در هجرتی که به خراسان داشتند، ضمن ایجاد مرکزیت برای شیعیان، حقیقت ولایت و امامت را احیاء نمودند و شأن امام را به جامعه ی اسلامی معرفی کردند.

 
مراحل پنج گانه بحث پیرامون «مبانی فقه حکومتي»
۲۰ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۶

گزارش جلسه اول درس خارج «مباني فقـه حکومتـي» استـاد میرباقـری:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، جلسه اول درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه برگزار گردید.

 
پژوهشنامه تحلیل و بررسی «سیاست علمی بین الملل»
۱۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۱۸

منتشر گردید:

پژوهشنامه «سیاست علمی بین الملل» شامل مجموعه رصد های بین الملل فرهنگستان علوم اسلامی قم در حوزه رصد جبهه علمی فرهنگی غرب و در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی می باشد. هدف از انجام این کار رصد تحولات و تحرکات تمدن غرب در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی و شناسایی گراهای جبهه علمی غرب می باشد.

 
غرب تلاش می کند شکاف ایدئولوژیک در دنیای اسلام را به یک درگیری درون تمدنی در دنیای اسلام برساند
۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۲۱

گفتاری از استاد میرباقری به مناسبت حماسه 9 دی:

در یک نگاه کلان، سه قرائت « سکولاریست‌ها»،«طرفداران مدرنیته‌ي اسلامی » و «طرفداران تمدن اسلامی» از اسلام در بین مسلمان‌ها وجود دارد که این سه تفکر در نگرش به اسلام، در نگرش به غرب، در تحلیل انقلاب اسلامی، در تحلیل دشمنان انقلاب اسلامی و در تقابل‌هایی که با انقلاب اسلامی وجود دارد، با هم تفاوت دارند.

 
راهکارهاي افزايش جمعيت در وضعيت کنوني
۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۰۲

بخش دوم پژوهش استاد معلمی؛

یکی از اقدامات مؤثر در افزایش جمعیت، ارائه الگوی حضور اجتماعي زنان است. حضور اجتماعي زنان نبايد مانع ازدواج و زاد و ولد تلقي شود. بايد الگوهايي به جامعه عرضه شود که نشان دهد زنان با وجود تحصيل و اشتغال موفق بوده اند و فرزندان موفقي را نيز تربيت کرده اند.

 
۳۰ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۴۱

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم؛

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، نشست تخصصی نقش وحدت حوزه و دانشگاه و تعالی علوم انسانی، روز سه شنبه؛ بیست و هشتم آذرماه با حضور دکتر محمدهادی همایون، استاد دانشگاه امام صادق (ع) و حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی در پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی ...

 
غیر قابل انکار بودن حضور معارف وحیانی در غایات فلسفه اسلامی
۱۹ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۳

گزارش سومین جلسه پروژه فلسفه تطبیقی:

حضور معارف مبتني بر وحي در محتواي فلسفه توليد شده در جامعه اسلامي روشن و غير قابل انکار است و خود را در عمل، بي توجه و غير متعهد به وحي نمي دانند. هرچند در ظاهر خود را تنها متعهد به دليل فلسفي دانسته و توهم سکولاريسم فلسفي را دامن بزنند.

 
بررسی چگونگی مهندسی فرهنگ عاشورا
۱۳ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۰۵

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند:

ما برای فرهنگ عاشورا تأثیرگذاری جهانی را قایل هستیم و معتقدیم در ظرفیت مهندسی فرهنگی نه تنها جهان تشیع، بلکه جهان اسلام و بالاتر از آن کل عالم تأثیر پذیرفتند.

 
حيات و ممات اهل بيت (ع)؛ آخرين منزل سلوک عاشورايي / ممات طيبه، امتداد و استکمال حيات طيبه در سير الی الله است
۱۰ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۲

سخنان استاد ميرباقري در شب دوازدهم محرم ۱۳۹۱ هيئت ثارالله قم + صوت

مؤمن وقتی می میرد وارد یک عالم زنده تری مي شود و حیاتش کامل تر و متعالي تر می شود و سرچشمه این هم ولايت امام (ع)‌ است؛ «وَ أَحْيِ‏ بِهِ الْقُلُوبَ الْمَيْتَةَ وَ اشْفِ بِهِ الصُّدُورَ الْوَغِرَةَ». در اين صورت، شعاعی از حیات امام (ع) در او دمیده شده و در ظرف خودش سرچشمه حیات خواهد شد

 
تقرب الی الله با ابتلای به بلای عظیم عاشورا / معنای حیات طیبه و ممات طیبه
۸ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۷

سخنان استاد ميرباقري در شب یازدهم محرم ۱۳۹۱ هيئت ثارالله قم + صوت

باطن عاشورا، رحمت اکمل و اعظم است و جذباتی است که انسان را سالک و مقرب می کند. آنقدر این ابتلا، عظیم است که نه فقط ما،‌ بلکه ملائکه مقربین و انبیاء مرسلین هم در این وادی، سالکند و مراتبی از قربشان با بلای سیدالشهداء (ع) حاصل می شود

 
تولید ملی بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی
۷ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۷

حجت الاسلام عبدالعلی رضایی

اگر امروز تولید ملی از طرف مقام معظم رهبری مطرح می شود، کارشناسان بر اساس کدام گفتمان (گفتمان سرمایه داری و یا بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی) به آن می پردازند؟

 
گردهمایی اعضای هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار می‌شود
۲۲ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۱

سومین گردهمایی اعضای هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با حضور حجج‌اسلام سید محمد مهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی و محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.

 
مطالبات وزیر امورخارجه انگلیس از آکادمی بریتانیا
۲۰ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۹

در ۱۷ اكتبر ۲۰۱۲ وزیر امور خارج بریتانیا؛ ویلیام هیگ در سخنرانی در آكادمی بریتانیا و در حضور رئیس و اعضای آكادمی گزارش كوتاهی از فعالیت های دو سال اخیر وزارت امور خارجه ارائه كرد و سپس نیازها و مطالبات این وزارت خانه از آكادمی بریتانیا و دیگر جوامع فرهیخته ی بریتانیا را مطالبه كرد.

 
معناي «مقام معيّت» و «ثبات قدم» در سلوک عاشورايي
۶ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۰۷

سخنان استاد ميرباقري در شب دهم محرم ۱۳۹۱ هيئت ثارالله قم + صوت

«اَنْ يَجعَلنِي مَعَكُمْ في الدُّنيا وَ الاخرةِ». یعنی سیر انسان در دنیا و آخرت با معصوم (ع) باشد. این معیت، معيت جسمانی نیست؛ این همان است که: «اَللّـهُمَّ اجْعَلْ لي مَعَ الرَّسُولِ سَبيلاً» و «يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلا». معناي این معیت آن است که همه قوا، خواسته ها و تمنیات ...