علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
۱۲
کتاب «نگرشی در مسئله سبک زندگی» منتشر شد
۲۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۷

اثری از استاد میرباقری؛

کتاب «نگرشی در مسئله سبک زندگی» سومین مجموعه از سری کتابک‌های نشر «تمدن نوین اسلامی» شامل گفتارهایی ازحجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری که حاصل ترکیب و بازنویسی دو سخنرانی ایشان، که در آبان ۱۳۹۱ و اردیبهشت ۱۳۹۳ ارائه شده است، در موضوع سبک زندگی می باشد.

 
کتاب مبانی و الگوی مهندسی فرهنگی؛ اثر علیرضا پیروزمند
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۵

کتاب مبانی و الگوی مهندسی فرهنگی (برگزیده در دوازدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی) با حمایت و سرمایه‌گذاری مرکز پژوهشی روش علوم و تحقیقات اسلامی منیر و توسط نشر تمدن نوین اسلامی در سه فصل با عناوین زیرساخت مهندسی فرهنگی، الگوی مهندسی فرهنگی کشور و سه الگوی خاص در مهندسی فرهنگی روانه بازار شده است.

 
کتاب نسبت دین با علم و فناوری؛ اثر استاد میرباقری
۲۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۰

در این کتابک، رویکردهای مختلف صاحب‌نظران مسلمان را در مواجهه با علم و فنّاوری‌های مدرن تبیین شده و اختلاف و اشتراک آنها را بازگو می‌شود. سپس به تعریف عام علم و سطوح مختلف فنّاوری، و بررسی ابعاد و لایه‌های هستی شناسانه، تاریخ شناسانه، جامعه شناسانه و معرفت شناسانه از منظر رویکرد تمدن اسلامی می‌پردازد....

 
کتاب "اندیشه تمدن نوین اسلامی" اثر آیت الله میرباقری
۳۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۱

استاد میرباقری در کتاب اندیشه تمدن نوین اسلامی، از منظرها و زوایای گوناگونی، شخصیت متفکر فرزانه علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی (ره) را کاوش کرده و سعی نموده تا تصویری روشن از دغدغه ها، رسالت ها و محصولات فکری ایشان و نسبت آن با انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی، حوزه های علمیه و روشنفکری دینی ارائه کند.

 
مهندسی تمدن اسلامی به چاپ دوم رسید
۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۳

اثر حجت الاسلام والمسلمین رضائی؛

کتاب «مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات» اثر حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالعلی رضائی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم، که پس از اصلاحات و اضافات تجدید چاپ شده بود، از سوی "مرکز پژوهشی روش علوم و تحقیقات اسلامی منیر" به چاپ دوم رسید.

 
کتاب جستاری در مبانی نظری «ولایت فقیه» منتشر شد
۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۱

اثر استاد سید محمدمهدی میرباقری

کتاب «جستاری در مبانی نظری ولایت فقیه» تقریر درس خارج فقه حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میرباقری در سال های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ با موضوع «ولایت فقیه» است. این کتاب توسط حجت الاسلام یحیی عبداللهی تقریر گردیده و توسط نشر تمدن نوین اسلامی منتشر شده است.

 
نگاهی بنیادین به نسبت اخلاق و فناوری اطلاعات
۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۴

اثر حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری؛

تاب «نگاهی بنیادین به نسبت اخلاق و فناوری اطلاعات» از حجت ‏الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم توسط نشر تمدن نوین اسلامی منتشر شد.

 
کتاب رابطه منطقی دین و علوم کاربردی منتشر شد
۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۰

اثر حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند؛

کتاب حاضر شامل سه رساله پیرامون سه موضوع به ظاهر مجزاست که «ضرورت حاکمیت معرفت دینی بر علوم کاربردی» را دنبال می کند و اثبات می نماید که «باید تمدنی بر مبنای ایمان به خدای متعال و محقق نمودن دستورات او بنا نهاد و مجموعه علوم کاربردی در ساختن چنین بنایی نقش ممتازی دارند.»

 
تقریری از کلام اجتماعی استاد میرباقری در کتاب بینش تمدنی
۲۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۹

نوشته حجت الاسلام مهدی‌زاده؛

نویسنده اثر بر این باور است که اگر کسی با این پاذل اعتقادی و بینشی که از سوی حجت الاسلام و المسلمین میرباقری ارائه شده است به خوبی ارتباط برقرار کند، وارد در محیط جبهه علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی شده است و ماموریت عمیق تری از فعالیت جبهه حق را درک کرده است و می تواند با قلب و فکر و عمل خود به آن ملحق ...

 
نظام معقول
۲۵ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۱۴

در این کتاب به بررسی عقلایی نظریه ولایت مطلقه فقیه پرداخته‌ شده و از ابتدا وارد اثبات معقولیت ارکان نظریه نشده‌، بلکه نخست به تبیین معنای ولایت بر جامعه (موضوعاً) پرداخته‌، سپس ضرورت ولایت دینی بر جامعه را ثابت کرده و در نهایت به متن بحث وارد شده، تا بدین ترتیب مبانی اصول موضوعۀ کلام به درستی شکافته ...

 
کتاب نظریه بنیادین در مناسبات دین و فرهنگ؛ اثر علیرضا پیروزمند
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۴

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند در کتاب "نظریه بنیادین در مناسبات دین و فرهنگ" به واکاوی رابطه دو موضوع مهم و سرنوشت‏ ساز یعنی دین و در چهار فصل «دین شناسی»، «فرهنگ شناسی»، «نسبت دین و فرهنگ» و «سطح گستره فرهنگ» به تبیین مناسبات دین و فرهنگ می پردازد.

 
تجدید چاپ کتاب "اجتهاد و برسی روش های آن"
۳۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۷

برگرفته از مباحث استاد حسینی الهاشمی(ره)؛

کتاب «اجتهاد و بررسی روش های آن» برگرفته از مباحث سال ۶۳ استاد گرانقدر مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید منیرالدین حسینی الهاشمی(ره) می باشد که توسط فرهنگستان علوم اسلامی قم و به کوشش جناب آقای مهندس عباس معلمی گردآوری و تدوین و با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور منتشر گردیده است.

 
کتاب «استمرار انقلاب به كدام روایت؟» اثر مصطفی جمالی
۱۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۰۴

این کتاب به دنبال جريان‏شناسي فكری و ارزيابی جامع و کامل آنها در جامعه کنونی نيست، بلکه در پی شناسايی گفتمان‏های کلان جريان‏ها و گفتمانهایی است که مدعی پاسخ‌گویی به مسائل و مشکلات می‌باشند که پاسخ‏های آنها در واقع آشكارا يا پنهان از يك دسته پيش‏فرض‏ ها و اصول موضوع‏های خاص نشأت می گيرد و در نهايت ايده‏ها ...

 
مبانی نظری روش طبقه بندی علوم
۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۵:۰۶

کتاب «مبانی نظری روش طبقه بندی علوم» درس گفتارهایی از استاد معظم حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میرباقری پیرامون "فلسفه تطبیقی" است که در جمع برخی از علاقمندان این مباحث، به صورت آموزشی ـ پژوهشی در سالهای ۷۲ ـ ۷۳ تحت عنوان «روش طبقه بندی علوم» ارائه گردیده است.

 
مبانی و پیش فرضهای حكومت دینی و ولایت فقیه
۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۵:۰۷

کتاب «مبانی و پیش فرضهای حكومت دینی و ولایت فقیه» درس گفتارهایی از استاد معظم حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میرباقری پیرامون مبحث "حکومت دینی" می باشد.

 
کتاب «چرائی، چیستی و چگونگی احکام حکومتی» اثر اسماعیل پرور
۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۲

کتاب «چرائی، چیستی و چگونگی احکام حکومتی»، شرحي بر مسئله ي احكام حكومتي از منظر انديشه‏ هاي استاد سيد منيرالدين حسيني شيرازي است. این کتاب، اثر استاد اسماعیل پرور، مدیر گروه پژوهشی اصول احکام حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی است.

 
انتشار مجدد کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات
۱۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۳

کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات، پژوهشی است در راستای بیداری و هدایت جامعۀ دین­مدار به سوی پی­ ریزی محیط اجتماعی خود براساس آموزه­ های اسلامی

 
رویکردی نو در پایگاه وضع و دلالت‌های زبانی
۲۷ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۲:۳۹

مبحث وضع از مباحث عمده و زیربنایی باب الفاظ است که عمدتاً در فهم از كلمات و دلالت‏های زبانی و قاعده‏مندسازی آنها نقش دارد. به همین دلیل است که چگونگی وضع الفاظ برای معانی از اهمیت ویژه‏ای برخوردار می‏شود.

 
هم اندیشی در باب فلسفه شدن اسلامی
۲۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۵:۵۸

کتاب « فلسفه شدن اسلامی»، گزارش هم‌اندیشی جمعی از صاحب‌نظران و اساتید فلسفه پیرامون فلسفه شدن اسلامی می باشد.

 
کتـاب مراقبـه های عاشـورائی
۲۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۰۸

گفتارهای عاشورایی

زبان سید الشهدا،زبان سخن گفتن با عاطفه تاریخ است اینکه ایشان در شدیدترین مقاومت‌ها و ظلم‌ستیزی‌ها به عواطف انسانی کمال اهتمام را می‌ورزد به این دلیل است که باید عاشورا الگوی تکامل­ گرایی تاریخی باشد.

 
۱۲