علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 718
برگزاری اولین دوره آموزش مقدماتی طرح تربیت محقق
توسط واحد آموزش فرهنگستان علوم اسلامی قم
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۱
 
«مقطع مقدماتی»، اولین سطح از مقاطع آموزشی فرهنگستان است که به همراه «مقطع تخصصی»، در راستای تمهید و تربیت پژوهشگر برای انجام برنامه های پژوهشی این مجموعه در «مقطع عالی»، طراحی شده است.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، دوره مقدماتی آموزشی فرهنگستان توسط واحد آموزش فرهنگستان علوم اسلامی قم برگزار گردید.

***

اولین دوره مقدماتی آموزش فرهنگستان علوم اسلامی از مهر ماه امسال آغاز به کار نموده و هم اکنون در حال برگزاری است. طی این دوره، بیش از پنجاه نفر از طلاب و دانشجویان، ضمن آشنایی با چکیده و گزیده ای از هندسه ی فکری فرهنگستان، با برنامه ها و مساله های نظری گروه های علمی آن آشنا می شوند.
«مقطع مقدماتی»، اولین سطح از مقاطع آموزشی فرهنگستان است که به همراه «مقطع تخصصی»، در راستای تمهید و تربیت پژوهشگر برای انجام برنامه های پژوهشی این مجموعه در «مقطع عالی»، طراحی شده است. شرکت کنندگان این دوره، عمدتاً طلاب و دانشجویانی بوده اند که ضمن آشنایی اجمالی قبلی با مباحث فرهنگستان و پیگیری آن، در صدد تعمیق شناخت خود از محتوای فکری این مجموعه بوده اند. تحصیل در سطح ۳ حوزه ی علمیه یا کارشناسی ارشد دانشگاه و آشنایی با جریان های فکری فعال در زمینه های پژوهشی فرهنگستان، برخی از شروط داوطلبان حضور در این دوره بوده است.
با توجه به رویکرد کلان آموزشی فرهنگستان مبنی بر «تربیت تخصصی» پژوهشگر، داوطلبان این دوره، با انتخاب یکی از گروه های تخصصی فرهنگستان، آموزش های مربوطه در آن حوزه را سپری می کنند. از این رو سابقه و برنامه ی تحصیل رسمی حوزوی و دانشگاهی در حوزه های تخصصی مربوطه، یکی از شاخص های ارزیابی داوطلبان بوده است. این گروه های تخصصی عبارتند از:
۱- فلسفه شدن اسلامی
۲- منطق و روش شناسی
۳- فلسفه اصول و فقه حکومتی
۴- فلسفه و روش شناسی اسلامی علوم
۵- الگوی اسلامی مدیریت و برنامه ریزی
شرکت کنندگان این دوره ی آموزشی، پس از انجام مصاحبه ی حضوری و احراز شرایطی که به برخی از آن ها اشاره شد، «مرحله ی عمومی» این دوره را سپری کرده و هم اکنون در گروه های تخصصی، در حال تحصیل هستند.
مرحله ی عمومی این دوره، طی چهار کارگاه نیم روزه، در ماه های مهر و آبان برگزار شد. جلسات برگزار شده در این کارگاه های آموزشی در جدول زیر آمده است.
1جایگاه فرهنگستان علوم اسلامی و اندیشه ی مرحوم استاد حسینی(ره) در جبهه فکری و علمی انقلاب اسلامیاستاد میرباقری
ریاست فرهنگستان
نشست اول
2گزارشی از سه دهه فعالیت های فرهنگستان علوم اسلامی و افق های پیش روحجت الاسلام حسین نژاد
عضو هیات علمی و هیات مدیره فرهنگستان
 
3مروری بر ابعاد شخصیت و دغدغه های مرحوم استاد حسینی(ره) در تاسیس فرهنگستان علوم اسلامیمهندس معلمی
عضو هیات علمی فرهنگستان
 
4سیر تطور اندیشه و پژوهش های مرحوم استاد حسینی(ره) از نظریه ی «منطق انطباق» تا دستیابی به «فلسفه شدن» و نظریه ی «روش های تحقیق»حجت الاسلام پیروزمند
مسئول هیات علمی فرهنگستان
نشست دوم
5معرفی گروه فلسفه و مساله های اصلی «فلسفه نظام ولایت» در اندیشه مرحوم استاد حسینی(ره)حجت الاسلام محمدی
مدیر گروه علمی فلسفه شدن اسلامی
 
6معرفی گروه «منطق و روش شناسی» و مساله های اصلی منطق و روش شناسی رد اندیشه مرحوم استاد حسینی(ره)حجت الاسلام کربلایی
مدیر گروه منطق و روش شناسی
نشست سوم
7معرفی گروه «فلسفه اصول و فقه حکومتی» و مساله های اصلی «فلسفه اصول فقه حکومتی» در اندیشه مرحوم استاد حسینی(ره)حجت الاسلام غنایی
مدیر گروه فلسفه اصول و فقه حکومتی
 
8معرفی گروه «فلسفه و روش شناسی اسلامی علوم» و مساله های اساسی در تفسیر چیستی و چگونگی تولید علم دینی در اندیشه مرحوم استاد حسینی(ره)جناب آقای دنیوی
مدیر گروه علمی فلسفه و روش شناسی اسلامی علوم
نشست چهارم
9معرفی گروه «الگوی اسلامی مدیریت و برنامه ریزی» و مسائل اساسی «مدیریت تحولات اجتماعی» در اندیشه مرحوم استاد حسینی(ره)جناب آقای احمدی حاجی
مدیر گروه الگوی اسلامی مدیریت و برنامه ریزی
 


در پایان این دوره ی آموزشی، از بین داوطلبانی که علاقه مند به پیگیری برنامه های آموزشی فرهنگستان و فهم تفصیلی تر از مباحث به منظور انجام فعالیت های پژوهشی تخصصی باشند، برای حضور در «مقطع تخصص» گزینش انجام خواهد شد.
Share/Save/Bookmark