علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 1032
آیت‌الله میرباقری: محبت اهل‌بیت از مهم‌ترین رزق‌های پروردگار برای مومنان است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۴
 
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر کسی معتصم به امام (ع) شود، چنین شخصی همه دلش نزد امام است و تمام رفت و آمدهای دنیا و اقبال و ادبار مردم در او اثر نمی‌کند چراکه از دنیا بزرگتر شده است.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، به نقل از رسا، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری، نماینده مجلس خبرگان رهبری امروز در سخنرانی ویژه سالروز شهادت امام هشتم(ع) که در محل بارگاه منور رضوی برگزار شد، محبت اهل بیت را یکی از مهم ترین رزق های قیمتی پروردگار متعال برای مؤمنان قلمداد کرد و گفت: یکی از مهم ترین راه های کسب این رزق، دعاست و ما از خدا می خواهیم که محبت خود و اولیایش را پیشوای ما قرار دهد و ما را به سوی مقام رضوان الهی هدایت کند.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم در ادامه سخنان خود به تبیین نتایج محبت الهی پرداخت و اظهار کرد: در روایتی معصوم(ع) می فرماید کسی که محبت اهل بیت را دارد اهل بهشت است و 20 خاصیت در آن وجود دارد که نصف آن را در دنیا و نصف دیگرش در آخرت کسب می شود. نخستین نتیجه محبت امام(ع)، زهد است. زهد به معنای ناداری نیست کما این که حضرت سلیمان نبی(ع) زاهد بود اما ملک با عظمتی داشت. به تعبیر امیرمؤمنان زاهد کسی است که شادی ها و غصه های دنیا از دل او خارج شده و در راحتی زندگی می کند.

وی افزود: اگر کسی معتصم به امام(ع) شود، چنین شخصی همه دلش نزد امام است و تمام رفت و آمدهای دنیا و اقبال و ادبار مردم در او اثر نمی کند چرا که از دنیا بزرگتر شده است.

آیت الله میرباقری خاطرنشان کرد: نتیجه دوم محبت خدا این است که چنین شخصی حریص به کار کردن در دنیاست همانطور که امیرمؤمنان(ع) باغ های فراوانی را آباد می کردند و در نهایت آن را وقف می فرمودند.

نماینده مردم استان البرز در مجلس خبرگان رهبری «احتیاط» را یکی دیگر از آثار محبت اهل بیت(ع) دانست و گفت: کسی که به محبت خدا برسد، به احتیاط می رسد و تا زمانی که مطمئن نباشد کار او مورد رضایت خداست، خیالش راحت نمی شود و از شبهات نیز اجتناب می کند. کسانی که در شبهات احتیاط نمی کنند، ناخودآگاه به گناه می افتند.

وی در ادامه «رغبت به عبادت خدا»، «توفیق انجام توبه قبل از مرگ»، «مراقبت از امر و نهی الهی»، «امیدواری به خدا و ناامیدی از غیر خدا»، «سخاوتمندی در راه خدا»، «نشاط در قیام شبانه برای مناجات با خدا» را از دیگر آثار محبت امام(ع) دانست و افزود: امام حسن عسگری در روایتی فرمودند «اگر کسی می خواهد مسافر به سوی خدا باشد، بداند این مسافرتی است که درک نمی شود مگر بدینوسیله که شب را مرکب خود قرار دهد.»

آیت الله میرباقری در تبیین مفهوم «عدم علاقه به دنیا» به عنوان یکی از آثار محبت اهل بیت(ع)، خاطرنشان کرد: در روایات، محیط ولایت جور، اختصارا دنیا نامیده شده و بغض نسبت به دنیا را یکی از نتایج محبت امام(ع) قلمداد فرموده اند. در قرآن از ولایت امام نیز تعبیر به آخرت شده است و در نتیحه بغض نسبت به دنیا به معنای بغض نسبت به عالم طبیعت نیست.

وی در پایان گفت: راه های رسیدن به این محبت فراوان است و یکی از راه های مهم آن، گذشت از آن چه دوست دارد، در راه امام بگذرد. یکی از بهترین خرج کردن ها، خرج کردن مال در راه امام(ع) است.
Share/Save/Bookmark