علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 1020
مدیریت آموزش
برگزاری کارگاه فلسفه تاریخ شیعه
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۹
 
« فلسفه تاریخ شیعی » دانشی است که بر نگرش توحیدی از هستی شناسی تکیه دارد و تصویر کاملی از کیفیت جریان دین در صحنه تاریخ را با محوریت حجج الهی به تصویر می کشد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، چندی پیش واحد آموزش فرهنگستان اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی فلسفه تاریخ شیعه نمود. در این کارگاه که با محوریت فلسفه تاریخ شیعه از منظر علامه سید منیر الدین حسینی الهاشمی برگزار گردید، حجت الاسلام یحیی عبداللهی به تبیین نظرات استاد حسینی پرداختند.
متن زیر گزارشی اجمالی از محتوای این کارگاه می باشد.



***



از منظر قرآن و معارف اهل بیت علیهم السلام می توان تصویر بدیعی از کیفیت حرکت تاریخ و سیر حرکت آن، منازل و نقاط عطف تاریخی و قوانین و سنن تاریخی به دست آورد و دانش فلسفه تاریخ را از منظر شیعی پدیدار ساخت.

« فلسفه تاریخ شیعی » دانشی است که بر نگرش توحیدی از هستی شناسی تکیه دارد و تصویر کاملی از کیفیت جریان دین در صحنه تاریخ را با محوریت حجج الهی به تصویر می کشد. از جمله خصوصیات فلسفه تاریخ شیعی، تحلیل دو جبهه متضاد ایمان و کفر و پیدایش دو نظام ولایت حق و باطل در هر برهه تاریخی است که در مقابل یکدیگر صف آرایی می کنند. همچنین این دو جبهه حق و باطل بر محوریت اولیای الهی و اولیای طاغوت مدیریت و سرپرستی می شوند. دو ویژگی فوق مابه الامتیاز تحلیل فلسفه تاریخی به دست آمده از معارف اهل بیت (ع) از نظریات دیگر اندیشمندان است.

فلسفه تاریخ شیعی فضای نظریه پردازی در «جامعه شناسی دینی» را تعین می بخشد و کیفیت تقسیم جوامع به جوامع الحادی و ایمانی را و چگونگی تعامل این دو سنخ جامعه را روشن می سازد.

همچنین مبتنی بر فلسفه تاریخ شیعی می توان از قوانین، سنن و قواعد نزاع و درگیری با جبهه باطل سخن گفت و مبانی «مکتب دفاعی اسلام» را به دست آورد. به نظر می رسد قرآن کریم و آموزه های اهل بیت علیهم السلام مشحون از معارف فلسفه تاریخی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
Share/Save/Bookmark