نشست عمومی فرهنگستان علوم اسلامی

ملکم خان های جهش یافته، عامل تحقیرشدگی ایران

23 ارديبهشت 1397 ساعت 19:08

مشکل تحقیر شدگی در برابر غرب مشکلی جدی است؛ باید جامعه را از این فضا نجات داد. ملکم خان های جهش یافته نسل جدید، تلاش می کنند تحقیر شدگی را تبدیل به فرهنگ کنند. خیلی از نوع مشکلات کشور ناظر بر همین تحقیر شدگی است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، آیت الله میرباقری ریاست فرهنگستان علوم اسلامی در نشست عمومی فرهنگستان، افق کاری مجموعه و نیز برنامه سال ۱۳۹۷ را تبیین نموده و در ضمن اشاره ای به فضای کنونی کشور و تحولات جهانی داشت. گزارشی از این جلسه ارائه می گردد:
***


ریاست فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به آیه « هُمُ الَّذِینَ یَقُولُونَ لا تُنْفِقُوا عَلَى مَنْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ حَتَّى یَنْفَضُّوا » بیان داشت: « در سوره منافقون توطئه هایی که علیه پیامبر طراحی شده بود، ترسیم گردیده است. می توان این توطئه ها را به دو بخش اصلی تقسیم کرد، اول محاصره اقتصادی و بعد تحقیر مسلمین، اینها دو برنامه های کلان برای منفعل کردن جامعه مسلمین بوده است. همین دو طرح الان نیز از سوی جبهه کفر و نفاق در حال اجراست. در صدر اسلام، کفار به دنبال محدود کردن مسلمین بودند و می گفتند ما نمی گذاریم که مسلمانان با امکانات موجود رشد کنند، الان نیز جبهه غربی به صراحت اعلام کرده اند که نمی گذاریم جمهوری اسلامی با امکانات ما فعالیت کند.»

ایشان ضمن قرائت آیه ای دیگر از سوره منافقین افزود:«جواب خداوند به این ادعای کفار اینگونه است « وَ لِلَّهِ خَزَائِنُ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَ لَکِنَّ الْمُنَافِقِینَ لا یَفْقَهُونَ » منافقین نمی فهند که همه خزائن سماوات و زمین مربوط به خداوند است. لذا اگر بنا بود با پول پاشیدن و امکانات، رشدی برای جبهه حق اتفاق افتد،دست خداوند باز بوده و هست، لذا هر چه نیاز بود به جبهه حق اعطا می شد.»

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به طرح کلی نبی اکرم – صلوات الله علیه- ادامه داد:« محاصره اقتصادی، طرح حضرت رسول اکرم- صلوات الله علیه- را تکمیل کرد. وَلَقَد أَرسَلنا إِلى أُمَمٍ مِن قَبلِکَ فَأَخَذناهُم بِالبَأساءِ وَالضَّرّاءِ لَعَلَّهُم یَتَضَرَّعونَ، فشارهای ایجاد شده به واسطه سخت گیری ها و محاصره اقتصادی دشمنان سبب تضرع مومنان شده و لذا در آیه ای دیگر می فرماید وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالأَرْضِ»

ریاست فرهنگستان علوم اسلامی اعلام کرد، محدویت های مادی موجود، نباید در ماموریت ها خللی ایجاد کند، همچنین توصیه نمود در کنار پروژه های عمیق و بنیادی، برای خنثی سازی بذر ناامیدی و تحقیر توسط غرب زده ها، محققین در بسترهای حوزوی و دانشگاهی و منابر اجتماعی حضور یابند:   «مشکل تحقیر شدگی در برابر غرب مشکل جدی است؛ باید جامعه را از این فضا نجات داد. ملکم خان های جهش یافته  نسل جدید تلاش می کنند تحقیر شدگی را تبدیل به فرهنگ کنند. خیلی از نوع مشکلات کشور ناظر بر همین تحقیر شدگی است. لذا لازم است با ادبیات فاخر و به روز، رابطه « وحی، عقل و حس» توسط پژوهشگران برای مجموعه های حوزوی و دانشگاهی تبیین گردد.»

ایشان با تاکید بر اینکه احساس ضرورت به تفکر استاد سید منیرالدین حسینی بیشتر شده است از مجموعه ی همکاران فرهنگستان خواستند که تلاش خود را برای انجام کارها بیشتر نمایند:« جبهه دشمن، انقلاب اسلامی را تحت فشارهای بیشتری قرار داده و احساس ضرورت به مباحث  استاد حسینی بیشتر شده است. این هم تلاش بیشتری می طلبد و هم برنامه ریزی بهتری، باید نسبت جدیدی بین عقل و وحی و حس با نگاهی عمیق تعریف شود ، با سطحی نگری نمی شود با تمدن غرب مواجه شد که این خصلت ها در  اندیشه استاد حسینی مشهود است و این به معنی نادیده گرفتن تلاش های دیگران نیست، ولی به نظر می رسد اندیشه ای که بتوان بر مبنای آن پاسخ جدی به سوالات انقلاب داد، اندیشه استاد حسینی است که در یک کلمه، حاکمیت ولایت حقه بر همه شئون است. لذا سخت تر شدن کار نویدی است برای انجام بهتر کار و الزاما نباید از سختی ها برداشت بد داشت. هم تلاشتان را بیشتر کنید و هم سعی کنید امکانات بیشتری فراهم شود تا کار به نحو بهتری پیش برود. جبهه فکری انقلاب باید به وحدت نظریه تفقه دینی در حوزه علوم و برنامه ریزی برسد و ما باید دنبال هم افزایی با محققان این حوزه باشیم. خوشبختانه این دو دهه رویش های خوبی در کشور  اتفاق افتاده که در زمانه ی همین فشارهای دشمنان بوده است.»

استاد میرباقری، هیات علمی فرهنگستان را مجموعه ای کم نظیر از اساتید توصیف نموده و از زحمات ایشان و نیز پی گیرهای مجدانه و موثر هیات مدیره در اداره فرهنگستان تشکر نمودند.

در انتهای جلسه حجت الاسلام غنایی، معاونت هماهنگی فرهنگستان با گزارشی از عملکرد سال ۱۳۹۶ فرهنگستان، تغییرات و الزامات همکاری با اعضا ستادی و پژوهشی را توضیح داده و سال ۱۳۹۷ را نویدگر سالی پرتلاش و ثمربخش برای فرهنگستان دانسته، همکاری همه اعضا را در جهت رسیدن به اهداف و سیاست های اجرایی خواستار شدند.

حجت الاسلام غنایی با برشمردن اهداف این سال، سعی مضاعف برای تدوین بیرونی اسناد مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی و نیز همکاری گسترده تر با ارگان ها و موسسات دیگر در انجام پروژه های تحقیقاتی را از موارد اصلی کار در سال جاری بر شمردند. همچنین اضافه کردند که روند تربیت نیروی نخبه پژوهشی در مدیریت آموزش طبق روال گذشته ادامه خواهد داشت.


کد مطلب: 1086

آدرس مطلب: https://www.foeq.ir/vdcg.79qrak9z3pr4a.html

فرهنگستان علوم اسلامی قم  https://www.foeq.ir